Εκπαιδευτικοί: Δε θα επιτρέψουμε στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας για μια ακόμη φορά

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για τα μέτρα που έβγαλε για τις σχολικές μονάδες ενόψει καύσωνα.

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων  υποδομών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και να αποσείσει τις ευθύνες της»,  συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την επαύριον των ευρωεκλογών επίκειται καταιγίδα αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων με την συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε., αλλά και όλου του συστήματος που συναινεί στην συνέχιση της ακρίβειας, της φτώχειας και των συνθηκών που διαμορφώνουν οι πόλεμοι στην περιοχή.

Πόσο μάλλον με τις αστήρικτες σε υποδομές σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν από έναν δυνατό καύσωνα. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες εξετάσεις να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και να αποσείσει τις ευθύνες της. Και τις επόμενες μέρες θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφού:

• συνάδελφοι και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό και τα στοιχειώδη συμμετέχουν σε εξετάσεις.

• βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπέστατα μέσα.

• έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους και πενιχρές αποζημιώσεις.

• θα επέλθει επίταση του άγχους και αδυναμία ανταπόκρισης από τους μαθητές.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:

• να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.

• να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

• να απαλλαγούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

• να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες μόλις οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 40ο  και μέχρι το τέλος του φαινομένου.

Καλούμε την  ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ:

– να οργανώσουν κινητοποιήσεις σε ΔΙΔΕ και δήμους  και να απαιτήσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

– να καλέσουν τα μέλη τους να μην συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα!

Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDnews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

     

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.