Εβρίτισσα εκπαιδευτικός κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου δασκάλου της ΑΚS

Στην Εβρίτισσα δασκάλα, Θεοδώρα Κουκουρίκου, από την Αλεξανδρούπολη, απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου δασκάλου (GLOBAL TEACHER AWARD) της AKS, για τη συνεισφορά της στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου, στην Κάρπαθο.

Το διεθνές βραβείου καλύτερου δασκάλου στη Θεοδώρα Κουκουρίκου

Η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου αφιέρωσε αυτή την τιμητική διάκριση στους δυο μαθητές της, που είχε στο Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου και το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από φέτος, λόγω έλλειψης μαθητών, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αλεξανδρούπολη.

Η νεαρή εκπαιδευτικός που φέτος βρίσκεται στο σχολείο του Εύδηλου Ικαρίας  μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 για το σημαντικό ρόλο ενός εκπαιδευτικού, αλλά και για αν οι γονείς ξεχνούν μερικές φορές πώς να μιλούν στα παιδιά τους.

«Πιστεύω ότι πρώτα απ’ όλα για να είσαι δάσκαλος, πρέπει να μάθεις να είσαι παιδί, ότι χρειάζεται να σκύβεις να τους βλέπεις στα μάτια, να χαμογελάς με τα αστεία τους, να παίξεις, να είσαι ένα παιδί για να μάθεις ποιοι είναι οι μαθητές σου», όπως λέει ενώ αναφέρει και πώς αποφάσισε να γίνει εκπαιδευτικός.

«Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η μικρή μου αδερφή, η οποία με βοήθησε να δημιουργήσω ένα προσωπείο δασκάλου. Γενικά είχα πολύ καλή επαφή με τα παιδιά, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι είναι ένα επάγγελμα που αν το ακολουθούσα, θα απέδιδε καρπούς».

Για το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε για τη δουλειά της ανέφερε:

«Ήταν κάτι που δεν το περίμενα, είναι εξαιρετικά τιμητικός ο τίτλος και για μένα και για τους δύο μαθητές μου, μαζί συνεργαστήκαμε να δώσουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα που προέκυψε. Πιστεύω ότι κάθε δάσκαλος που ασκεί αυτό το λειτούργημα αξίζει αυτό το βραβείο».

Με πληροφορίες κι από το ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.