Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν συγχωνεύσεις σχολείων στο Κιλκίς

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς καταγγέλλει ότι με τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ θα δημιουργηθεί στεγαστικό πρόβλημα που με τη σειρά του θα δημιουργήσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Κιλκίς, πρόκειται για μία νέα απειλή για την Τεχνική εκπαίδευση, καλούν δε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση σχετικά με τις εγκαταστάσεις του παλαιού 2ου ΕΠΑΛ που έχουν κριθεί ακατάλληλες λόγω της στατικότητας του κτηρίου.

Τονίζουν επίσης ότι  το στεγαστικό πρόβλημα που θα δημιουργηθε, θα δημιουργήσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, τεράστια αναστάτωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Σχετικά με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και την συγχώνευση του 1ου και  2ου ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με την από 09-10-2020 εγκύκλιο Αρ. Πρτ. 136882/ΓΔ4 του ΥΠΑΙΘ με τίτλο «Μεταβολές σχολικών μονάδων σχολικού έτους 2021-2022», που αφορά «ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς» σχολείων αλλά και «καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ», οι ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ όλης της χώρας έπρεπε να καταθέσουν μέχρι 05-11-2020 σχετικές προτάσεις και να τις κοινοποιήσουν και στους Δήμους.

Στο Δήμο Κιλκίς λειτουργούν δύο ΕΠΑΛ . Το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Από την ΔΔΕ Κιλκίς έχει κατατεθεί αίτημα για συγχώνευση του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Με δεδομένο την άποψη  των συλλόγων διδασκόντων των δυο ΕΠΑΛ ,το στεγαστικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θεωρούμε ότι η συγχώνευση του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ  θα δημιουργήσει προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, τεράστια αναστάτωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε αυτά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα απειλή που στέκει πάνω από την Τεχνική Εκπαίδευση να πάρει σάρκα και οστά. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση σχετικά με τις εγκαταστάσεις του παλαιού 2ου ΕΠΑΛ που έχουν κριθεί ακατάλληλες λόγω  στατικότητας του κτηρίου.

Το ΔΣ της EΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει καμία συγχώνευση, κλείσιμο, υποβιβασμό σχολείου.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.