Εκλογές 2023: Υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών κατά την προεκλογική περίοδο

Εκλογές 2023: Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αναστολή των υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, οι υπηρεσιακές μεταβολές μπορούν να συνεχιστούν καθώς δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή αιτήματος στην αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, αφού έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ωστόσο το ΥΠΑΙΘ  αιτήθηκε ξανά την κατ’ εξαίρεση διενέργεια των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης, με την έκδοση των απαραίτητων πράξεων/αποφάσεων και εκκρεμεί η έκδοση γνωμοδότησης.

Εκλογές 2023: Ποιες υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών συνεχίζονται κατά την προεκλογική περίοδο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την με αριθμό πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2640/οικ. 9409/31-052023 (ΑΔΑ: 65ΠΕ46ΜΤΛ6-ΡΚΒ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών και τις διευκρινίσεις που παρέχονται με αυτή, για τις υπηρεσιακές μεταβολές που αναστέλλονται μπορεί να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης με ερώτημα στην Τριμελή Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας εφόσον δεν έχει ήδη υποβληθεί.  Στην περίπτωση, δε, που επί συγκεκριμένου αιτήματος ενός Φορέα έχει ήδη παρασχεθεί η σύμφωνη  γνώμη της ως άνω επιτροπής του ΣτΕ, δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή αιτήματος.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο του ερωτήματος επί του οποίου διατύπωσε τη σύμφωνη γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ, ιδίως αν αφορούσε την εξαίρεση αποκλειστικά από τις επικείμενες εκλογές της 21ης/5/2023, τους λόγους του κατ΄ επείγοντος που επικαλέστηκε ο φορέας και τους οποίους έλαβε υπόψη της η Επιτροπή.

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν να ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο με αριθ. πρωτ. 54803/Ε2/17-052023 έγγραφό μας, επομένως, μπορείτε κατά το τρέχον διάστημα της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης να προβείτε σε όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις που απαιτούνται για τις  υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς σας που αναφέρονται σε αυτό.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας, με το με αριθμό πρωτ. 62507/Ε2/6-6-2023 έγγραφό της προς την  Τριμελή Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αιτήθηκε την κατ’ εξαίρεση διενέργεια των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης, με την έκδοση των απαραίτητων πράξεων/αποφάσεων και εκκρεμεί η έκδοση Γνωμοδότησης της ανωτέρω Επιτροπής, για την οποία θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.