Εκλογές 2023: Δόθηκε άδεια από το ΣτΕ για Υπηρεσιακές Μεταβολές εκπαιδευτικών – Οδηγία ΥΠΑΙΘ

Εκλογές 2023: Δόθηκε άδεια στο ΥΠΑΙΘ από το ΣτΕ για προπαρασκευαστικές ενέργειες Υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών όπως αποσπάσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις κ.τ.λ – Οδηγία ΥΠΑΙΘ

ΣτΕ: Εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών από τις εκλογικές απαγορεύσεις

Δόθηκε άδεια στο υπουργείο Παιδείας από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που αφορούν στις Υπηρεσιακές Μεταβολές (Αποσπάσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις…).

Ειδικότερα η  Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας με την με αριθμό ΓΝ11/5-5-2023 Γνωμοδότησή της έκρινε και αποφάσισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 28 παρ.4 του ν. 2190/1994 για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια μόνο του συνόλου των προπαρασκευαστικών πράξεων που απαιτούνται για τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού που αφορούν σε:

  • κρίση και ρύθμιση των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,
  • οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες
  • μετάταξη σε εκπαιδευτικούς κλάδους
  • απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ
  • κρίση και ρύθμιση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,
  • τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά όλων των ευρισκόμενων στη διάθεση εκπαιδευτικών, των αποσπασμένων από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικών και των αποσπασμένων από σχολείο σε σχολείο εκπαιδευτικών.

Σχετική εγκύκλιο αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Παιδείας.

Ως γνωστόν το αίτημα εξαίρεσης των Υπηρεσιακών Μεταβολών από τις απαγορεύσεις του Νόμου που προβλέπονται λόγω εκλογών το είχε καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το αίτημα είχε κατατεθεί στην Ειδική Τριμελή Επιτροπή του άρθ. 28 παρ. 4 του ν. 2190 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για κατ΄ εξαίρεση αναστολή της απαγόρευσης των Υπηρεσιακών Μεταβολών.

Οδηγία του υπ. Παιδείας, μετά την απόφαση του ΣτΕ

Κατόπιν τούτου  το υπουργείο Παιδείας έδωσε την οδηγία προς τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης ότι μπορούν   κατά το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης να προβούν σε όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις που απαιτούνται για τις ως άνω υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς τους.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Εγκύκλιος για υπηρεσιακές μεταβολές και κανονικές άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.