Εγκύκλιος αποσπάσεων νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ειδικών κατηγοριών

Εγκύκλιο – πρόσκληση μγια τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να υποβάλουν  αιτήσεων απόσπασης σύμφωνα με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α ́177), εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε  από σήμερα  Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Η αίτηση θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στο [email protected] με κοινοποίηση και στο [email protected] καθώς και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου ανήκει οργανικά το μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Προς απόδειξη των λόγων απόσπασης απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Για ασθένειες/ποσοστό αναπηρίας:

  • Γνωμάτευση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε ισχύ για την οποία αρκεί η συμπλήρωση στην αίτηση του Αριθμού Μητρώου ΚΕΠΑ και του Αριθμού Επιτροπής και επομένως δεν χρειάζεται να προσκομιστεί ή
  • πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής επιτροπής ή Ανώτατης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) σε ισχύ, το οποίο θα πρέπει να προσκομιστεί.

Εάν οι λόγοι υγείας αφορούν σε σύζυγο ή τέκνο, θα υποβάλλεται επιπρόσθετα επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για την πολυτεκνία απαιτείται επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση από την ΑΣΠΕ (θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός μητρώου ΑΣΠΕ στο σχετικό πεδίο της αίτησης) τα οποία πρέπει να προσκομιστούν. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν σπουδάζοντα τέκνα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (παρ. 1, άρθρο 6, ν. 3454/2006) συνυποβάλλονται τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση διαζυγίου ή ακυρώσεως γάμου ή λύση συμφώνου συμβίωσης πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο υποψήφιος έχει την επιμέλεια του/ων τέκνου/ων με την υποβολή δικαστικής απόφασης ή συμβολαιογραφικής πράξης λύσης του γάμου (άρθρο 4 ν. 4800/2021, Α ́ 81) ή επικυρωμένου ιδιωτικού συμφωνητικού, τα οποία θα προσκομίζονται.

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος που διανύεται στη θέση απόσπασης δεν υπολογίζεται για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, εφόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4722/2020 η εξαίρεση από την παραμονή στην περιοχή διορισμού για δύο (2) σχολικά έτη αφορά ρητώς στο δικαίωμα απόσπασης και όχι μετάθεσης.

Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.