Διορισμοί και επιμόρφωση εκπαιδευτικών οι προτεραιότητες Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Προτεραιότητα οι διορισμοί, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η εφαρμογή καινοτομιών 

«Ο στόχος είναι να αφήσουμε πίσω τη “στρέβλωση” των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και είναι απόλυτη προτεραιότητά μου οι διορισμοί εκπαιδευτικών και η επιμόρφωση τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε 4 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα το 17ο Πειραματικό Δημοτικό, το 6ο και το 13ο Δημοτικό και το 2ο Μειονοτικό Δημοτικό.

Ως απόδειξη της απόλυτης προτεραιότητας της ανέφερε το γεγονός ότι πέρυσι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν 5.250 διορισμοί εκπαιδευτικών και τελικά έγιναν υπερδιπλάσιες και έφτασαν τις 11.700.

«Προσπαθώ να φύγουμε από το καθεστώς των αναπληρωτών που υπηρετούν για πολλά έτη ως αναπληρωτές», είπε η κυρία Κεραμέως.

Άλλη μία προτεραιότητα της, όπως επισήμανε, είναι να μη χαθεί ούτε μία ώρα κατά την οποία δε θα προσφερθούν στους μαθητές τα περισσότερα δυνατά εφόδια, και εξήγησε στους εκπαιδευτικούς του 17 Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης ότι αυτός ήταν ο λόγος που εφαρμόστηκαν φέτος τόσες καινοτομίες.

Η υπουργός είπε στους εκπαιδευτικούς του Πειραματικού, αρκετοί εκ των οποίων είναι αναπληρωτές και προσδοκούν για διορισμό σύντομα, ότι φαίνεται πως κάνουν καλά τη δουλειά τους διότι μετά τους αρχικούς δισταγμούς τώρα το υπουργείο Παιδείας κατακλύζεται από αιτήματα για τη λειτουργία πειραματικών σχολείων και στην περιοχή της Θράκης.

Τόνισε πως την περίοδο της υπουργίας της ολοκληρώθηκε η επεξεργασία 166 νέων προγραμμάτων σπουδών.

Σχετικά με το μάθημα της ρομποτικής, η κυρία Κεραμέως είπε ότι προχθές υπέγραψε τον διαγωνισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμό ρομποτικής για όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας. Επίσης υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι 140 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια διαδραστικών πινάκων για τα σχολεία.

Σε όλα τα σχολεία που επισκέφτηκε η υπουργός αφιέρωσε αρκετό χρόνο και είχε διεξοδικές συζητήσεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους τα δύο χρόνια της πανδημίας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, κι άκουσε με προσοχή τις προτάσεις τους.

Μαζί της ήταν και ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο οποίος από την πλευρά του κατέγραψε αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων είναι αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης.

Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και ο δήμαρχος επισήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που υπουργός Παιδείας επισκέπτεται σχολεία στην Ξάνθη και αφιερώνει χρόνο για ουσιαστική συζήτηση σχετικά με όλα τα θέματα που υπάρχουν.

Η υπουργός άκουσε και αιτήματα των μαθητών, οι οποίοι τόνισαν πώς προτιμούν τη δια ζώσης εκπαίδευση από την τηλεκπαίδευση και εξέφρασαν τη διάθεσή τους να επιστρέψουν στην κανονική ζωή που τους λείπει.

Οι μαθητές έδειξαν και το έντονο ενδιαφέρον τους να πάνε εκδρομές, και η κυρία Κεραμέως είπε ότι εισηγήθηκε στην Επιτροπή των Ειδικών να επιτραπούν και πάλι οι σχολικές εκδρομές.

Σχολίασε, μάλιστα, πως οι μαθητές “έβαλαν τα γυαλιά” στους μεγαλύτερους στον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού.

Στο 2ο Μειονοτικό Δημοτικό σχολείο Ξάνθης στο οποίο φοιτούν 53 μαθητές, κυρίως Ρομά, οι εκπαιδευτικοί είπαν στην υπουργό ότι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζουν είναι η μη συνεχής φοίτηση των μαθητών. Ζήτησαν να υπάρξει βοήθεια μέσω κοινωνικών λειτουργών που θα επισκέπτονται τους γονείς των παιδιών και η κυρία Κεραμέως απάντησε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Παρών στην επίσκεψη στο 2ο Μειονοτικό Δημοτικό ήταν και ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.