Νέα δικαστική δικαίωση αναπληρωτών για τις περικοπές δώρων-επιδομάτων

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας, μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές διεκδικήσεις αναδρομικών από τους αναπληρωτές.
Νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει σε δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αναδρομικά τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματα αδείας τα οποία περικόπηκαν!

Το δημόσιο καλείται τώρα να καταβάλλει στους ανωτέρω εκπαιδευτικούς τα επιδικασθέντα ποσά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του δικηγορικού γραφείου “Σ. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ”, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας, μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές διεκδικήσεις αναδρομικών από τους αναπληρωτές.

Οι δικηγόροι του γραφείου που χειρίστηκαν την υπόθεση δηλώνουν σχετικά :

“Mια πολύ θετική εξέλιξη για δεκάδες αναπληρωτές που δικαιώνονται σε πρώτο βαθμό με την υπ’αριθ. 79/2021 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία κάνει δεκτή την αγωγή αναπληρωτών εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία σε σχολεία της Ημαθίας, που εμπιστεύθηκαν τα δικηγορικό μας γραφείο για τη διεκδίκηση αναδρομικώς των παράνομων περικοπών δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας και υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει τα αιτούμενα ποσά ανάλογα με την αντίστοιχη προϋπηρεσία εκάστου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, η κρίση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για την αντισυνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης, την οποία κλήθηκε να εφαρμόσει στην ένδικη αγωγή δε δεσμεύεται από τις αντίθετες με αυτήν αποφάσεις (ΟλΣτΕ 1307-1316/2019), που έθεσαν τέλος στις σχετικές διεκδικήσεις των μονίμων εκπαιδευτικών, καθώς στα πλαίσια του διάχυτου και αυτεπάγγελτου ελέγχου της συνταγματικότητας κάθε διάταξης νόμου που καλείται να εφαρμόσει ο Δικαστής η κρίση του περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν ισχύει έναντι όλων.

Ενόψει, λοιπόν, του θετικού νομολογιακού περιβάλλοντος που δημιουργείται δικαστικά με την υπ’ αριθ. 79/2021 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και προκειμένου να διασφαλιστούν σοβαρές οικονομικές απαιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προ του κινδύνου αυτές να παραγραφούν, το γραφείο μας θα προχωρήσει στην κατάθεση νέων αγωγών για το χρονικό διάστημα 2019-2021

Οι δικηγόροι του γραφείου:

Σάββας Ακριτίδης
Μαργαρίτα Ακριτίδου
Ανθή Ακριτίδου

Παπαγιώργη 5, Νάουσα
Τ.Κ 59200
Τηλ. επικοινωνίας: 23320-26073, 6970054524, 6970847661

mail: sakritid@otenet.grmargaritakritidoulaw@gmail.comanthi.akritidou@outlook.com

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.