Διευκρινίσεις για την προσέλευση αναπληρωτών στις 11/9/2023 από ή προς πληγείσες περιοχές

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για την προσέλευση εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις 11/9/2023 από ή προς πληγείσες περιοχές, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Οι μετακινούμενοι αναπληρωτές από ή προς τις πληγείσες περιοχές, για τους οποίους κατ´ εξαίρεση, λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν από την κακοκαιρία, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσης στις κατά περίπτωση Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρόσληψης, δύνανται να παρουσιαστούν επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποκατάσταση της δυνατότητας πρόσβασης ή της συγκοινωνίας, όπως προβλέπεται με σχετική πράξη του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κου Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το ΥΠΑΙΘΑ υπενθυμίζει ότι οι συγκεκριμένοι προσωρινοί αναπληρωτές, εφόσον ακόμα δεν ανέλαβαν υπηρεσία, θα πρέπει μέχρι και τη Δευτέρα 11/9/2023 να αποστείλουν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης/ ΠΔΕ Πρόσληψης ηλεκτρονικό μήνυμα – δήλωση.

Το Έγγραφο του Κυριάκου Πιερρακάκη

Μαρούσι, 10 /9/2023 Βαθμός Προτερ.: Αρ. Πρωτ.: 99170 /ΓΔ5 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοιν: Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Περί παρουσίασης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις 11/9/2023

Σχετ.: 1. Η υπό στοιχεία 97645/Ε1/6.9.2023 (ΑΔΑ: Ψ4ΞΨ46ΝΚΠΔ-Ι9Ρ) απόφαση της Γεν. Δ/νσης Εκπ/κού Πρ/κού ΠΕ & ΔΕ ΥΠΑΙΘΑ 2. Η υπό στοιχεία 98527/E1/7/9.2023 (ΑΔΑ: ΕΔ5Ο46ΝΚΠΔ-22Ε) εγκύκλιος ΥΠΑΙΘΑ

Σε συνέχεια των ανωτέρω (2) σχετικών εγγράφων μας, υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινοί αναπληρωτές υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία και να παρουσιαστούν μέχρι και τη Δευτέρα 11/9/2023. Κατ’ εξαίρεση, μόνο οι μετακινούμενοι αναπληρωτές από ή προς τις πληγείσες περιοχές, για τους οποίους, λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν από την κακοκαιρία, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία προσέλευσης στις κατά περίπτωση Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρόσληψης, δύνανται να παρουσιαστούν επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποκατάσταση της δυνατότητας πρόσβασης ή της συγκοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι προσωρινοί αναπληρωτές, εφόσον ακόμα δεν ανέλαβαν υπηρεσία, θα πρέπει μέχρι και τη Δευτέρα 11/9/2023 να αποστείλουν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης/ ΠΔΕ πρόσληψης -μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος- δήλωση με το κείμενο που αναφέρεται στην περίπτωση Β(ii) της ανωτέρω (2) σχετικής εγκυκλίου μας.

Οι προσληφθέντες στις πληγείσες περιοχές αναπληρωτές, οι οποίοι ήδη έχουν παρουσιαστεί και αναλάβει υπηρεσία σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οφείλουν να είναι στη θέση τους με την έναρξη των μαθημάτων. Αντίστοιχα, και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ, που μετακινούνται από τις πληγείσες περιοχές, ενημερώνουν σχετικά τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης/ΠΔΕ όπου υπηρετούν, εφόσον έχουν αντικειμενική αδυναμία προσέλευσης.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ, που παρουσιάζονται επόμενη ημέρα λόγω αδυναμίας πρόσβασης ή διακοπής συγκοινωνίας, προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα (Δήμο, Λιμεναρχείο κλπ) για τη λήψη της άδειας ανυπαίτιου κωλύματος και τις ανάγκες της μισθολογικής τους κάλυψης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Δείτε το έγγραφο εδώ

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.