Διευθυντές σχολείων: Παροχή διοικητικού έργου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής άδειας

Το ΥΠΑΙΘ απευθύνει εντολές διοικητικής λειτουργίας στις/στους εκπαιδευτικούς ενώ τελούν σε νόμιμη άδεια και τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω θερινών διακοπών.

Πρόσφατα, με την υπ. αριθμ. Φ.201.011.267.Α1/22 – 7 – 22, με θέμα: « Εφαρμογή οδηγιών Πολιτικής Προστασίας Άμυνας στις σχολικές μονάδες – Εσωτερικός κανονισμός σχολικής μονάδας (ΔΑΙ) και μνημόνιο ενεργειών»καλέστηκαν, εν μέσω θερινών διακοπών και με τα σχολεία κλειστά, οι Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες/Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων να συμπληρώσουν ως τις 26 Ιουλίου 2022 σε ειδική φόρμα αν και πότε έκαναν εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων και σχετικό μνημόνιο ενεργειών και πότε αυτά επικαιροποιήθηκαν.

Οι Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες/Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων δεν είναι υποχρεωμένοι ενώ τελούν σε άδεια και τα σχολεία τους είναι κλειστά να καιροφυλακτούν επάνω από τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές τους σε «ετοιμότητα» για το πότε θα δεήσει το ΥΠΑΙΘ να στείλει εγκυκλίους και εντολές προς εφαρμογή.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις ηλεκτρονικές αυτές εντολές διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν οποιοδήποτε διοικητικό έργο ενώ τελούν σε νόμιμη καλοκαιρινή άδεια και δεν είναι ενήμεροι/-ες για τις εντολές αυτές από τη στιγμή που οι σχολικές τους μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω θερινών διακοπών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου  

Μαρούσι 26 – 7 – 2022
Αρ. Πρ. : 194

Θέμα: « Όχι στις παράλογες και παράτυπες εντολές του ΥΠΑΙΘ – Οι Διευθυντές/Διευθύντριες των σχολείων και οι Προϊστάμενες/-οι των Νηπιαγωγείων δεν είναι υποχρεωμένοι/-ες να παρέχουν διοικητικό έργο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας».

Με την υπ. αριθμ. Φ.201.011.267.Α1/22 – 7 – 22, με θέμα: « Εφαρμογή οδηγιών Πολιτικής Προστασίας Άμυνας στις σχολικές μονάδες – Εσωτερικός κανονισμός σχολικής μονάδας (ΔΑΙ) και μνημόνιο ενεργειών», καλούνται, εν μέσω θερινών διακοπών και με τα σχολεία κλειστά, οι Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες/Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων να συμπληρώσουν ως τις 26 Ιουλίου 2022 σε ειδική φόρμα αν και πότε έκαναν εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων και σχετικό μνημόνιο ενεργειών και πότε αυτά επικαιροποιήθηκαν.

Θεωρούμε απαράδεκτο και προκλητικό να συνεχίζει το ΥΠΑΙΘ την πάγια πλέον τακτική του να απευθύνει εντολές διοικητικής λειτουργίας στις/στους εκπαιδευτικούς ενώ τελούν σε νόμιμη άδεια και τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω θερινών διακοπών.

Οι Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενες/Προϊστάμενοι των Νηπιαγωγείων δεν είναι υποχρεωμένοι ενώ τελούν σε άδεια και τα σχολεία τους είναι κλειστά να καιροφυλακτούν επάνω από τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές τους σε «ετοιμότητα» για το πότε θα δεήσει το ΥΠΑΙΘ να στείλει εγκυκλίους και εντολές προς εφαρμογή.

Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν εικόνες αποσύνθεσης και διάλυσης αναφορικά με την διοικητική λειτουργία του ΥΠΑΙΘ και της Δημόσιας Εκπ/σης και δεν τιμούν καθόλου την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τις Διευθύνσεις Εκπ/σης που τα υλοποιούν.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους να αγνοήσουν τις ηλεκτρονικές αυτές εντολές διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν οποιοδήποτε διοικητικό έργο ενώ τελούν σε νόμιμη καλοκαιρινή άδεια και δεν είναι ενήμεροι/-ες για τις εντολές αυτές από τη στιγμή που οι σχολικές τους μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω θερινών διακοπών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να προβούν στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.