Αποπέμφθηκε διευθυντής σχολείου στο Ίλιον λόγω «Ρουβίκωνα»

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, την απομάκρυνση διευθυντή σχολείου στο Ίλιον, ο οποίος φέρεται ότι κάλεσε μέλη του «Ρουβίκωνα» στο σχολείο σε εκδήλωση για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας “Είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, ωστόσο προϋποθέτει να συνεργάζονται όλοι. Η ΕΔΕ θα τρέξει και θα διερευνήσει για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο Διευθυντής πάντως δε συνεργάστηκε κι αυτό κατέστησε την απομάκρυνσή του αναγκαία”.
Θυμίζουμε ότι Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν κατά πόσο ισχύει ότι σε ημερίδα του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου προσκλήθηκε ο Ρουβίκωνας, διατάχθηκε, την περασμένη εβδομάδα από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.
Ο Διευθυντής διαβεβαιώνει ότι η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Ρουβίκωνας» αποτελεί ψευδή είδηση και πως κανείς από το σχολείο δε διατηρεί οποιαδήποτε σχέση με την εν λόγω ομάδα.
Ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου έχει προβεί ήδη σε αναφορά για απάτη των χρηστών του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου και δηλώνει ότι θα προβεί και σε νομικές κινήσεις .
Η διαδικασία της ΕΔΕ συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και άλλες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |
























