Απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ Δυτικής Αττικής

Εκπαιδευτικοί και γονείς μεταφέρουν μια ζοφερή εικόνα για το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) Δυτικής Αττικής.

Απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κίνδυνοι για την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων.

Η κατάσταση συζητήθηκε σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Βαρελά  έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης», με συμμετοχή και άλλων συλλόγων εκπαιδευτικών και Ενώσεων Γονέων από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Εκπαιδευτικοί και γονείς στον Αντιπεριφερειάρχη: «Η κατάσταση είναι οριακή»

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν μια σειρά από σοβαρές διαπιστώσεις που αποτυπώνουν την εγκατάλειψη του ΚΕΔΑΣΥ:

• Έλλειψη κατάλληλων χώρων και γραφείων
• Ακατάλληλες αίθουσες αξιολόγησης χωρίς επαρκή αερισμό ή φωτισμό
• Ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, που οδηγούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό να καλύπτει και διοικητικά καθήκοντα
• Απαρχαιωμένος εξοπλισμός και συνεχείς βλάβες στο δίκτυο
• Αρχεία εκτεθειμένα λόγω έλλειψης βιβλιοθηκών και αποθηκευτικών χώρων
• Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις σε επικίνδυνη κατάσταση
• Σοβαρή υποστελέχωση και αδυναμία διατήρησης συνέχειας στην υποστήριξη μαθητών

Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Κώστας Βαρελάς, ανέφερε, ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί οι ογκώδεις κούτες με άχρηστο υλικό. Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, δρομολογούνται  ηλεκτρολογικές επισκευές και παρεμβάσεις εξαερισμού, εκεί όπου είναι δυνατόν. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, το κτίριο, ωστόσο, δεν επιτρέπει άνοιγμα παραθύρων, λόγω κανονισμών κατασκευής.

Μεταφορά στο ΚΤΕΟ Ελευσίνας ή αναζήτηση νέου κτιρίου

Το σημαντικότερο όμως σημείο της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ. Ο κ. Βαρελάς αποκάλυψε πως εξετάζεται σοβαρά η μεταφορά του στο χώρο του ΚΤΕΟ Ελευσίνας, με τις σχετικές εξελίξεις να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι.

Αν αυτή η λύση δεν προχωρήσει, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί να αναζητήσει νέο κτίριο προς ενοικίαση.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν έμειναν στις διαπιστώσεις, αλλά προχώρησαν σε συγκεκριμένα αιτήματα:

Άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων στο υπάρχον κτίριο, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας.
Εξασφάλιση κατάλληλου, σύγχρονου χώρου με λειτουργικές υποδομές.
Δέσμευση με χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση, καθώς και κατασκευή νέου, μόνιμου κτιρίου.
• Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Εξέταση της ίδρυσης δεύτερου ΚΕΔΑΣΥ στη Δυτική Αττική, λόγω του μεγάλου όγκου αναγκών.

Δείτε σχετικά – Οδηγίες – κατευθύνσεις λειτουργίας ΕΔΥ – ΚΕΔΑΣΥ – ΕΔΕΑ – Τμήματα Ένταξης – Παράλληλη Στήριξη

Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν

Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.