Απαλλαγή διδάκτρων σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης απαλλάσσονται από τα δίδακτρα, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όπου αυτά προβλέπονται, οι φοιτητές Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών σπουδών, των οποίων:

Μεταπτυχιακά: Το εισόδημα που οδηγεί σε απαλλαγή από τα δίδακτρα

Α. Το ατομικό εισόδημα, εφόσον διαθέτουν ίδιο εισόδημα, δεν υπερβαίνει τα 9.520,00 €) ευρώ (από 8.752 πέρσι),και,

Β. Το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα αυτοτελώς τις 6.664,00  ευρώ (από 6.126, 40  πέρσι)

Δείτε εδώ αναλυτικά το ΦΕΚ.

Θυμίζουμε την αριθμ. 108990/Ζ1/8-9-2022 (ΦΕΚ 4899/τ.Β΄/16-9-2022) απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη “Ρύθμιση των θεμάτων σχετικά με τη διαδικασία δωρεάν φοίτησης σε Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τέλη φοίτησης” η οποία αναφέρει ότι:

Δικαίωμα χρήσης έχουν όσοι πληρούν τις παρακάτω κατά περίπτωση προϋποθέσεις:

Αριστείας κατά τον πρώτο κύκλο: κατοχή βαθμού πτυχίου/διπλώματος ίσο ή ανώτερο του επτάμιση (7,5) με άριστα το δέκα

Φορολογητέο εισόδημα: 1α) υπολογίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος  των δύο τελευταίων οικονομικών ετών του συνόλου των μελών της οικογένειας του αιτούντος, ή του ίδιου του αιτούντος, των γονέων του και των αδελφών του έως είκοσι έξι (26) ετών, αν ο αιτών δεν έχει συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας του
1β) υπολογίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος των δύο τελευταίων οικονομικών ετών  του ατομικού φορολογητέου εισοδήματος, αν  ο αιτών έχει συμπληρώσει το 26 έτος της ηλικίας του,
1γ) υπολογίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος των δύο τελευταίων οικονομικών ετών του αιτούντος ή της συζύγου ή συμβιούντος του εφόσον είναι έγγαμος ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωση
2. Αν ο αιτών δεν έχει συμπληρώσει  το 26 έτος της ηλικίας του και είναι τέκνο τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας ή τέκνο άγαμού γονέα ή ορφανός τουλάχιστον από ένα γονέα ή άτομο με αναπηρία ή μέλος νοικοκυριού με άτομο με  αναπηρία δύναται να αιτηθεί την απαλλαγή κατά το ήμισυ (50%) εφόσον ο μέσος όρος του αθροίσματος των φορολογητέων εισοδημάτων των δύο τελευταίων ετών.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.