Αναπληρωτές: Στις 3/10 η Β φάση προσλήψεων 2023 – Δυνατότητα αφαίρεσης περιοχών στο ΟΠΣΥΔ από 2/10

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου αναμένεται να “τρέξει” τελικά ο αλγόριθμος για προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της Β΄ φάσης 2023.

Β Φάση 2023 προσλήψεων αναπληρωτών

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή συνολικά στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναμένονται 8.800 προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

Πρόσληψη 7.300 αναπληρωτών για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και 1.500 αναπληρωτών για τις ανάγκες τις Γενικής Αγωγής.

Σύμφωνα πάντα με τον Ν. Φασφαλή, εφόσον επιβεβαιωθεί αυτός ο αριθμός (έστω και αν αναφέρεται μόνο στην Πρωτοβάθμια) τότε η κατάσταση στη Γενική αγωγή πλέον γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς με τον αριθμό αυτό (και καθώς ένα μέρος αναπληρωτών δε θα παρουσιάζονταν όπως βέβαια έγινε και στην Α΄ φάση) θα φαινόταν ότι το υπουργείο παιδείας ρίχνει νερό σε ένα σουρωτήρι αφού τα κενά είναι πολλαπλάσια παρόλες τις προσπάθειες πολλών διευθυντών Εκπαίδευσης να μειώσουν τμήματα σχολείων υπερφορτώνοντας τις αίθουσες ή να φορτώσουν με υπερωρίες εκπαιδευτικούς.

Ανάληψη υπηρεσίας

Η δήλωση τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες των αναπληρωτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Η ανάληψη υπηρεσίας θα γίνει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 08 Οκτωβρίου και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Γ Φάση 2023 προσλήψεων αναπληρωτών

Σε ό,τι αφορά τη Γ Φάση 2023 προσλήψεων αναπληρωτών τον Νοέμβρη, αναμένονται 1.500 προσλήψεις αναπληρωτών για τη Γενική Εκπαίδευση και 2.700 για την Ειδική Αγωγή.

Αναπληρωτές – ΟΠΣΥΔ: Δυνατότητα τροποποίησης αίτησης – δήλωσης περιοχών

Εν τω μεταξύ ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα τροποποίησης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), της αίτησης-δήλωσης που έχουν υποβάλει οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, αποκλειστικά ως προς την αφαίρεση περιοχών ή/και λοιπών επιλογών προτίμησης.

Τι προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β΄ 3344) Υ.Α. η αίτηση αναπληρωτή και ωρομισθίου (ανά ειδικότητα και δομή εκπαίδευσης) υποβάλλεται άπαξ, ο δε υποψήφιος αναπληρωτής διατηρεί τις εξής δυνατότητες:

α. Απενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεών του, κατά περίπτωση, στο ΟΠΣΥΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει δικαίωμα εκ νέου ενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεων που απενεργοποίησε.

β. Τροποποίησης της αίτησης-δήλωσης που έχει υποβάλει, αποκλειστικά ως προς την αφαίρεση περιοχών ή/και λοιπών επιλογών προτίμησης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.