Αναπληρωτές: Πότε θα αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τοποθέτησής τους

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023 αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τοποθέτησής τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών το νέο σχολικό έτος

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023.

Κάτι τέτοιο “θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην  οργάνωση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ). ο οποίος καλεί το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρισκόμαστε στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζει να είναι «καυτό» για την εκπαίδευση, καθώς τα νέα δεδομένα δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαιώνονται επίσημα από αιρετούς, φαίνεται πως το Υπουργείο έχει ενημερώσει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούμε για ανάληψη υπηρεσίας στα σχολεία στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι η απόφαση έγκειται σε δημοσιονομικές αιτίες και συνδέεται με την αύξηση μισθών που αναμένεται από 01/01/2024. Υπενθυμίζουμε πως και πέρυσι οι αναπληρωτές αναλάβαμε 5 και 6 Σεπτεμβρίου, γεγονός που συνέβαλε στην εξοικονόμηση περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η οικονομική πολιτική δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εφόσον επηρεάζει άμεσα τον οικογενειακό, οικονομικό και προσωπικό μας προγραμματισμό. Επιπροσθέτως, η έλλειψη του πολύτιμου διαθέσιμου χρόνου για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που είναι απαραίτητη για την ομαλή εκκίνηση των σχολείων, θα επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο στις παιδαγωγικές μας επιδιώξεις. Τέλος, η τήρηση της ισονομίας μας με τους μόνιμους συναδέλφους προϋποθέτει την ταυτόχρονη ανάληψη καθηκόντων κατά την έναρξη του σχολικού έτους, δηλαδή από 1 Σεπτεμβρίου.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ως ανθρωπομήνες. Καλούμε το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί να βρισκόμαστε στα σχολεία μας την 1η Σεπτεμβρίου, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων. Άλλωστε, η επαλήθευση των εν λόγω διαρροών θα αποτελέσει επαναφορά πρακτικών παλαιότερων ετών, αναφορικά με το κομμάτι της αναπλήρωσης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον ρόλο και τα δικαιώματά μας.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.