Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Οδηγός πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύθηκε η Απόφαση Έγκρισης του «Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής Φυσικού Αντικειμένου και Διαχείρισης Οικονομικού Αντικειμένου» της Πράξης «Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στην Προσχολική Εκπαίδευση» με κωδικό ΟΠΣ 6001982 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», ΕΣΠΑ 2021-2027. 

Η αγγλική γλώσσα στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα

Η Πράξη αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση του θεσμού της προσχολικής εκπαίδευσης με την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων της χώρας.

Η ενσωμάτωση της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του προγράμματος του Νηπιαγωγείου-μεθοδολογικά και θεματικά- σε σχέση με τη γλωσσική και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η επαφή των μαθητών από μικρή ηλικία με την αγγλική γλώσσα, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων βιωματικού χαρακτήρα, θα διευρύνει τους μαθησιακούς τους ορίζοντες και θα ενισχύσει την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων, συμπληρώνοντας παράλληλα τον ενιαίο και διαθεματικό χαρακτήρα των προγραμμάτων του Νηπιαγωγείου. Περαιτέρω, θα διευκολύνει τη μετάβαση των μαθητών στην επόμενη βαθμίδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου η αγγλική γλώσσα διδάσκεται ως διακριτό μάθημα με τρόπο αυτοτελή και συστηματικό.

Διάρκεια υλοποίησης της Πράξης: 01/08/2023 – 30/6/2027 (Σχολικά έτη 2023-2024, 2024-2025, 2025-2026).

Ο Οδηγός περιέχει μεταξύ άλλων τις υποχρεώσεις των Δ/νσεων Εκπ/σης και υποδείγματα συμβάσεων αναπληρωτών, δελτίου απογραφής, ανάληψης υπηρεσίας, απόφασης τοποθέτησης αναπληρωτή,  απουσιολόγια αναπληρωτή κ.α.

Διαβάστε εδώ τον αναλυτικό οδηγό.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.