Α. Συρίγος: Έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας νέων Τμημάτων ‘Ενταξης

Ο Υφυπουργός ΠΑΙΘ κος Αγγελος Συρίγος απάντησε την Παρασκευή 07.04.2023 στη Βουλή στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ι. Δελή με θέμα: «Άμεσα να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν τα αναγκαία τμήματα ένταξης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Σχετικά με την πορεία ίδρυσης και λειτουργίας νέων Τμημάτων Ένταξης

Στην απάντηση του ο κ Συρίγος είπε οτι “έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίαε των αιτημάτων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και έχουν προωθηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των σχετικών ΚΥΑ.

Επιπλέον όπως ανέφερε:

1) “Εκδόθηκε εγκύκλιος υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για την ίδρυση τμημάτων εντάξεως σε δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής επαγγελματικής κατεύθυνσης, από τις 27 Απριλίου του 2021.

2) Στην εγκύκλιο αυτή τέθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, παράμετροι και συνισταμένες, προκειμένου να εξακριβωθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από τμήματα ένταξης.

α) Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία.

β) Οι τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής σε σχέση με ήδη ιδρυμένα τμήματα εντάξεως.

γ) Η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις σχολικές μονάδες που έχουν μαθητές που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από τμήματα εντάξεως.

δ) Ο συνολικός αριθμός μαθητών κάθε σχολικής μονάδας και

ε) τελευταίο σημείο, η δυνατότητα ή μη διαθέσιμου χώρου για το τμήμα εντάξεως.”

3) Τα παραπάνω εισήχθησαν στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», προκειμένου να δοθεί επιπλέον η δυνατότητα στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να προτείνουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ίδρυση τμημάτων εντάξεως στην περίπτωση που είχαν επιπλέον προτάσεις.

4) Για την επεξεργασία των αιτημάτων που υπεβλήθησαν, πέραν του τυπικού ελέγχου των αιτούμενων δικαιολογητικών, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε και σε ποιοτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα ισχύοντα. Και σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, ολοκληρώθηκε η σχετική ίδρυση τμημάτων με την ΚΥΑ υπ’ αριθμόν 149773 «Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης».

5) Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση τμημάτων εντάξεως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικά και νηπιαγωγεία, με γνώμονα τα παραπάνω αναφερθέντα και έχουν προωθηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των σχετικών ΚΥΑ.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.