Έφτασαν οι πρώτοι 7 καταψύκτες των εμβολίων της Pfizer – Με sms το ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πρώτοι επτά, ειδικά σχεδιασμένοι καταψύκτες για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού, έφτασαν ήδη στη χώρα μας, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 δόσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV,  αναμένονται άλλοι επτά (7} μέσα στον Δεκέμβρη.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους και με βάση το ρεπορτάζ, κάποιοι εκ των ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open TV θα γίνουν άμεσα εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr
K. Πιερρακάκης | Mε sms το ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, ο πολίτης θα κλείνει αυτόματο ραντεβού μέσω sms για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. «Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται» τόνισε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως για να απλοποιηθεί ο προγραμματισμός του ραντεβού, θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια:

  1. Ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού.
  2. Τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα.
  3. Αυτόματα μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Χαρακτηρίζοντας το τρίτο κανάλι «καινοτομία», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως «εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο».  Γι΄ αυτό και κάλεσε όλους τους πολίτες να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.