Χρύσα Χοτζόγλου: Την απέλυσε ο Πιερρακάκης, την επανέφερε “πανηγυρικά” στο σχολείο της η δικαιοσύνη

Δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής αναστολής της απόφασης απόλυσης της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου η οποία επιστρέφει κανονικά στο σχολείο της, αφού είχε τεθεί σε δυνητική αργία, με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε την αξιολόγηση εκπαιδευτικών.
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αποφάσισε την προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης απόλυσης της εκπαιδευτικού.
Πρόκειται βεβαίως για προσωρινή αναστολή απόφασης. Συνήθως δίνονται εύκολα σε αποφάσεις δυσμενείς για τον διωκόμενο. Η τακτική δικάσιμος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου θα επιστρέψει η εκπαιδευτικός. Στην τακτική δικάσιμο η ετυμηγορία.
Με δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της εκπαιδευτικού, δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, τόνισε ότι «η υπουργική απόφαση που έθεσε τη Χρύσα Χοτζόγλου σε αργία είχε παρακάμψει την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση».
Είχε προηγηθεί μαζική κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Μαΐου έξω από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ημέρα εκδίκασης της προσωρινής αναστολής της Υπουργικής Απόφασης με την οποία τέθηκε η εκπαιδευτικός σε αργία ύστερα από κοινή διαμαρτυρία με εκπαιδευτικούς ενάντια σε διαδικασία αξιολόγησης, σύμφωνα με τις αποφάσεις ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.
Ήταν μια δυναμική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές στάθηκαν στο πλευρό της διωκόμενης εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, απαιτώντας την επιστροφή της στην εργασία και το τέλος των πειθαρχικών διώξεων.
Η απόφαση της απόλυσης
Σύμφωνα με την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, η πειθαρχικώς διωκόμενη:
• είχε προκαλέσει αναστάτωση στους συναδέλφους της αλλά και στους μαθητές,με φωνασκίες, θόρυβο και συνθήματα,προκειμένου να παρεμποδίσει τη διαδικασία αξιολόγησης και την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας,
• ενώ ταυτόχρονα παρεμπόδισε και τη διαδικασία της αξιολόγησης έτερου εκπαιδευτικού με την πρόκληση ταραχής και ψυχικής πίεσης, προτάσσοντας τη συνδικαλιστικής της ιδιότητα, διαταράσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ακώλυτη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας.
Τα ανωτέρω , αναφέρει η απόφαση, είναι τέτοιας φύσης και βαρύτητας ώστε να διασαλεύεται με την τέλεσή τους η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, καθώς και το κύρος αυτής, δεν συνάδουν με το σχολικό περιβάλλον , αλλά και με την ιδιότητα της ως εκπαιδευτικού, διαταράσσουν τη σχολική ειρήνη και τάξη, το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των καθηγητών και των μαθητών , ενέχουν μεγίστη απαξία και αποδεικνύουν απάδουσα προς το δίκαιο συμπεριφορά της πειθαρχικώς διωκόμενης.
Κατά συνέπεια, καταλήγει η απόφαση του Κυριάκου Πιερρακάκη, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 104 παρ 1 περ. β’ του νόμου 3528/2007 για τη θ΄ση της εν λόγω υπαλλήλου σε δυνητική αργία.
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |































