Ένταση και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του   συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, και την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα προχώρησαν στη χρήση χημικών για να  απομακρύνουν τους εκπαιδευτικούς.

Τα αιτήματα των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ είναι τόσο μισθολογικά με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού όσο και για ζητήματα σχολικής καθημερινότητας αλλά και των διώξεων που υφίστανται όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης.

Ο Σπύρος Μαρίνης πρόεδρος της ΔΟΕ είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς στο συλλαλητήριο παραθέτοντας μερικά από τα τα αιτήματα:

Εδώ και μέρες το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει καταθέσει αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό,Κ. Μητσοτάκη,στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου. Η άρνησή τους να συναντήσουν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, που εκπροσωπούν σχεδόν 200.000 εργαζόμενους, είναι προκλητική και εντελώς απαξιωτική. Αποτελεί συνέχεια των πολιτικών απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, της υποχρηματοδότησης, της υπονόμευσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω της αύξησης του αριθμού μαθητών στις τάξεις και του κλεισίματος τμημάτων.

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον δρόμο της φτωχοποίησης και της οικονομικής – εργασιακής εξαθλίωσης όλων αυτών που μορφώνουν τα παιδιά του λαού, με την κοροϊδία της αύξησης των 0,60€ τη μέρα. Αποδεικνύεται ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή το χτύπημα και η απαξίωση των συνδικάτων του κλάδου και η στοχοποίηση -μέσω διώξεων και παραπομπών σε πειθαρχικά- εκπαιδευτικών που αντιπαλεύουν την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων ή υψώνουν φωνή διεκδίκησης για καθημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση από τον κόσμο της εκπαίδευσης ξεχειλίζει. Ο αγώνας μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για επιστροφή των δώρων, για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, για εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών, για να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά, για να καταργηθεί όλο το πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα.

Όλες και όλοι αύριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Θέλουν δεν θέλουν θ’ ακούσουν τη φωνή των εκπαιδευτικών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.