Σε Lockdown η εκπαίδευση: Κλείνει και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη τη χώρα από Δευτέρα

Την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα μας.

Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες του edweek,  προβλέπει για τους μαθητές εκπαιδευτική τηλεόραση από τις 09:00 έως τις 12:00 και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex από τις 14:00 έως 17:00 με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τη διεύθυνση σπουδών.  Προβλέπεται επίσης και η  ταυτόχρονη χρήση των ψηφιακών τάξεων (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών του προγράμματος διδασκαλίας. Οι ώρες προσδιορίστηκαν έτσι για την αποφυγή υπερφόρτωσης των δικτύων με την ταυτόχρονη λειτουργία της δευτεροβάθμιας.

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων  θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδες.

Μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου κλείνει και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλης της χώρας, με στόχο τη μείωση της κινητικότητας των γονέων. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις δομές Ειδικής Αγωγής και τους παιδικούς σταθμούς,  με το πιθανότερο να παραμείνουν κλειστές κι αυτές οι μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πέραν της υπουργού Παιδείας, στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Διαβάστε επίσης

ΙΕΠ | Νέες οδηγίες και υλικό για την εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.