Τηλεκπαίδευση | Πώς θα χορηγούνται tablet και laptop σε μαθητές

Οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή ηλεκτρονικού εξοπλισμό πληροφορικής (tablet, Η/Υ, laptop), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΠΝΠ (ΦΕΚ 68/τ Α’/20.03.2020) κοινοποιήθηκαν με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σε όλους του Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο Covid-19.

Όπως ορίζει η εγκύκλιος Ο Διευθυντής ή Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον οικείο Σύλλογο των Διδασκόντων, τα μέλη του οποίου μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ακόμη και ηλεκτρονικά, θα αποφασίσει σε ποιον, κατά προτεραιότητα μαθητή/τρια ή εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας μπορεί να διατεθεί κάθε ηλεκτρονική συσκευή για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η απόφαση θα λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, οι ειδικές δυσκολίες μάθησης ή οι εξαιρετικές επιδόσεις μαθητή/τριας.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να επιστραφούν όταν ζητηθεί και σε κατάσταση που να λειτουργούν αλλιώς θα τις χρεωθούν οι γονείς του μαθητή.

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.