Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στην καθηγήτρια που δε φορούσε μάσκα

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στη Φιλόλογο καθηγήτρια που διδάσκει στο ΕΠΑΛ Υμηττού από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων.

Την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας».

Ο εισαγγελέας επισήμανε και την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αρνούνταν να συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό μέτρο χρήσης της μάσκας παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που της γίνονταν.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, δεν ισχύει η καταγγελία γονέα μαθητή ότι τον απέβαλε επειδή της ζήτησε να φορέσει την μάσκα της. Όπως είπε στο δικαστήριο η κατηγορουμένη, υπέδειξε στον συγκεκριμένο μαθητή να βγει με άλλους συμμαθητές του από την αίθουσα γιατί «χυδαιολογούσαν και έβριζαν» και είχε χρέος να επαναφέρει στην ομαλότητα το τμήμα που «ήταν μία μικρή ζούγκλα».

Ένοχη η κατηγορούμενη

Η τριμελής έδρα αποφάσισε την ενοχή της κατηγορούμενης κατά πλειοψηφία και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.