Θ. Τσούχλος για εκλογές αιρετών: Η Ν. Κεραμέως επιβραβεύει και προβάλει τους ευνοηθέντες απόντες

Εκλογές αιρετών: Για «επιβράβευση και προβολή των απόντων» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος, σχολιάζοντας τη δήλωση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως πως εκπαιδευτικοί λένε «επιτέλους πρώτη φορά θα ψηφίσω», χάρη στη νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ:

Η επιβράβευση των απόντων

Σε σημερινή συνέντευξή της η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «τηλεφωνούν στο ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικοί λέγοντας πως επιτέλους θα ψηφίσουν για πρώτη φορά εξαιτίας των ηλεκτρονικών εκλογών». Της επισημαίνουμε ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια διεξάγονται ανά διετία και από το 2002 διενεργούνται ημέρα Τετάρτη με άδεια στους εκπαιδευτικούς που παραχώρησε ο τότε Υπουργός. Η κυρία Κεραμέως πιθανόν να αναφέρεται σε αυτούς που μολονότι είχαν λάβει άδεια δεν προσέρχονταν στην κάλπη. Η ανωτέρω στάση αξίζει τον ψόγο και όχι την επιβράβευση και την προβολή των ευνοηθέντων απόντων ως «νέο πρότυπο εκλογέα».

Η Ο.Λ.Μ.Ε. εμφατικά δηλώνει πως εμμένει στις δια ζώσης εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να προφυλαχθούν απόλυτα, καθώς αποτελούν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα και βασικότατο χαρακτηριστικό της συλλογικής μας δράσης. Παράλληλα δηλώνουμε πως πρέπει να διεξάγονται καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια. Οι μαχόμενοι λειτουργοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης έχουν πλήρη συνείδηση των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεών τους.

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε

Διαβάστε επίσης

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές: Εκπαιδευτικοί τηλεφωνούν και λένε «επιτέλους πρώτη φορά θα ψηφίσω»(βίντεο)

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.