Αναστασία Γκίκα: Απαντήσεις για τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες

Η Γενική Γραμματέας υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, αναφορικά με τον με τον προβληματισμό που επικρατεί ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τον αριθμό των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και τις αποστάσεις, δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλη ανάγκη τα σχολεία να ανοίξουν και τα παιδιά να πάνε στις τάξεις, να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να βρεθούν στον φυσικό τους χώρο. Όλα αυτά τα έχουμε λάβει υπόψιν με τους ειδικούς, οι οποίοι μας έχουν οδηγήσει σε πολύ θετικά αποτελέσματα μέχρι αυτή τη στιγμή».

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου, αν και η υπουργός Παιδείας είχε κάνει λόγο για 17 παιδιά κατά μέσο όρο ανά αίθουσα, ενώ η ΟΛΜΕ ανέφερε ότι έξι στα δέκα τμήματα γενικής παιδείας θα έχουν πάνω από 20 παιδιά, απάντησε: «ό,τι κάνουμε και όποια απόφαση παίρνουμε γίνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Δεν μπορούμε να το απαντήσουμε εμείς αυτό. Αυτό το έχουν διαπραγματευτεί οι λοιμωξιολόγοι μεταξύ τους και εκείνοι μας κατευθύνουν».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «οι επιδημιολόγοι λένε ότι είναι ασφαλές. Οι μαθητές απέδειξαν ότι μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα με τις συμβουλές και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά τήρησαν τους κανόνες, το απέδειξαν και στις πανελλαδικές, δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα μαθητή στις τάξεις μας. Ακολουθώντας νέα μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το μέτρο για να διαφυλάξουν την υγεία τους».

«Τα 17 παιδιά ήταν ο μέσος όρος. Η Ελλάδα σαν μέσο όρο έχει τον μικρότερο μέσο όρο. Το θέμα είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Μας ενδιαφέρει το στοίχημα να μάθουμε να υπακούμε τους κανόνες των ειδικών που μας έφεραν να είμαστε μια χώρα – πρότυπο. Βρισκόμαστε σε καλή θέση και θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους ειδήμονες που μας καθοδήγησαν» κατέληξε η κ. Γκίκα.

 

 

              

Αναστασία Γκίκα, Κορωνοϊός, 15 μαθητές ανά τάξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.