Τ. Θεοδωρικάκος: Οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται πλέον με διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική

Τέλος το ΑΣΕΠ όπως ξέραμε – Αλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Mιλώντας για τις αλλαγές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ  για πρόσληψη στο Δημόσιο, σε συνέντευξή του στο Βήμα τη Κυριακής, oυπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αυτές θα «είναι μια διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική».

Είκοσι έξι χρόνια μετά την ψήφιση και εφαρμογή του εμβληματικού ν. 2190/94, γνωστότερου και ως «νόμος Πεπονή», που έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά τη διαδικασία επιλογής του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και να την εκσυγχρονίσει.

Δύο παράμετροι αλλαγών

Σύμφωνα με την κυβερνητική άποψη θα διατηρηθεί “η αντικειμενικότητα στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και ενισχύονται περαιτέρω δύο παράμετροι: η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσει σε ταχύτερη διεκπεραίωση των προσλήψεων και η αξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού με στόχο να επιλέγεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

«Στο Δημόσιο θέλουμε εκείνους που είναι πιο άξιοι και μπορούν να αποδείξουν τις γνώσεις τους. Δεν αρκούν μόνο οι τίτλοι σπουδών αλλά οι πραγματικές ικανότητες και γνώσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε:

«Όταν το κράτος θέλει να προσλάβει 10 στατιστικολόγους δεν θα τους επιλέγει κάνοντας “διαγωνισμό” βαθμολογίας ανόμοιων πανεπιστημίων, από διάφορες χώρες, σε πτυχία που πήραν οι υποψήφιοι σε διάφορες εποχές.

Εν κατακλείδι 

Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν θα συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που θα αντιστοιχούν με την εργασία που θα κάνουν την επομένη της πρόσληψής τους και θα προσλαμβάνονται εκείνοι που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Είναι μια διαδικασία δίκαιη, αντικειμενική και αξιοκρατική».

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

              

 

Τάκης Θεοδωρικάκος – Προσλήψεις – Δημόσιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.