Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Η ελαστική εργασία μαστίζει την Εκπαίδευση

Ανακοίνωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβε και δημοσιεύει το edweek.gr. Στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί στηλιτεύουν την ελαστική μορφή εργασίας στην Εκπαίδευση που οδηγεί στη μεθοδική κατάργηση από το υπουργείο Παιδείας του θεσμού των αναπληρωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

Η ελαστική εργασία μαστίζει την Εκπαίδευση

Η επέλαση μιας πανδημίας που αφήνει πίσω της την πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Το υπουργείο Παιδείας καταργεί το θεσμό των αναπληρωτών και βαφτίζει μεθοδικά τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης “τριμηνίτες”.

Ο σχεδιασμός για την “ασφαλή” επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας.

Η ελλιπής στελέχωση, τα αναρίθμητα κενά θέσεων διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής  Αγωγής, η ανάθεση του μαθήματος σε ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα, την έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο για την ασφαλή άθλησή τους, η ανυπαρξία   διαχείρισης των εκπαιδευτικών θέσεων, (παραμένουν κενές από την έναρξη του Σχολικού έτους), η ανύπαρκτη κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν, είναι το προϊόν μιας τακτικής του Υπουργείου Παιδείας  που οδηγεί στην συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μικρότερες από τις ανάγκες και ανύπαρκτες σε κάθε φάση έως και μηδενικές στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής. Διαρκής ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία επί σειρά δεκαετιών και παράλληλα της μαθητικής κοινότητας για άμεση στελέχωση των σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο εδώ και δύο (2) δεκαετίες από τις θέσεις των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη την κύρωση θέσεων των πραγματικών λειτουργικών και οργανικών κενών του κλάδου της Φυσικής Αγωγής όπου αυτές πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς  στον κλάδο μας στο δημόσιο σχολείο.

Καθηγητές Φ. Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

   Ακολούθησε το edweek.gr στο Google News
Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.