Ημερίδα: Βασικές αρχές διαχείρισης των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας. [23 Μαΐου]

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στο χώρο της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής /Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) όπου θα μπορούν γονείς και φροντιστές παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ και επαγγελματίες που δουλεύουν με τη διαταραχή να μάθουν για αυτήν & τους τρόπους αντιμετώπισης της.
 

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 17.30 – 19.30 θα φιλοξενήσουμε την δεύτερη καλεσμένη μας, ψυχολόγο και καθηγήτρια αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κατερίνα Μανιαδάκη, PhD, με θέμα: Βασικές αρχές διαχείρισης των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στα πλαίσια της οικογένειας.

Οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ αντιμετωπίζουν συχνά μια δύσκολη καθημερινότητα, η οποία ξεκινά από την πρωινή προετοιμασία του παιδιού για να πάει στο σχολείο, συνεχίζεται με την απογευματινή μελέτη και τις διάφορες δραστηριότητες και ολοκληρώνεται με την προετοιμασία του παιδιού για τον βραδινό ύπνο. Σε κάθε μία από τις φάσεις αυτές, οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν τις δυσκολίες του παιδιού τους, εξ αιτίας των οποίων υπάρχουν συχνά αντιδράσεις, δυσκολίες στη συνεργασία, κόπωση και πολλές φορές συναισθήματα αδυναμίας, απογοήτευσης, ενίοτε και θυμού απέναντι στο παιδί με αποτέλεσμα την υιοθέτηση αναποτελεσματικών και αντιπαιδαγωγικών χειρισμών.

Σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει μία σύντομη ανασκόπηση των βασικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠ-Υ στην καθημερινότητά τους και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των γονέων προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους με ΔΕΠ-Υ και να διαχειριστούν τις δυσκολίες που προαναφέρθηκαν. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Κατά την πρώτη ώρα, θα γίνει μία παρουσίαση από την κυρία Μανιαδάκη σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα και, κατά τη δεύτερη ώρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις για σχετικά ζητήματα που τους απασχολούν.

  • Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του ADHD Hellas.

Ευχαριστούμε θερμά τη κ. Μανιαδάκη για την αφιλοκερδή συμμετοχή της.

Η σειρά webinars Ρωτήστε την Ειδικό του ADHD Hellas γίνονται online μέσω του εργαλείου Ζοοm (μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δωρεάν στο τηλέφωνό σας ή να συνδεθείτε μέσω του υπολογιστή).

Εγγραφές ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο adultgroup.adhdhellas@gmail.com ή καλέστε στο 6980644912.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.