Σχολικές Ανακυκλω- art Δημιουργίες

Δεν υπάρχει (σχεδόν) τίποτε άχρηστο. Όλα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν όπως είναι ή με μικρές τροποποιήσεις, μπορούν βεβαίως να ανακυκλωθούν ή ακόμη και να καούν δίνοντάς μας ενέργεια. Η ταφή τους στη Γη δεν είναι καθόλου ενδεδειγμένος τρόπος διαχείρισης των «απορριμμάτων».
Το βιβλίο αποτελεί μια «Κιβωτό ιδεών». Μέσα στον ογκώδη αυτό τόμο, υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ιδέες για την αξιοποίηση υλικών που ίσως κάποιοι τα θεωρούν άχρηστα ή απορρίμματα. Τα υλικά αυτά, με το μαγικό άγγιγμα από τα χέρια των παιδιών, κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους, γίνονται παιχνίδια, αντικείμενα τέχνης, τεχνήματα, χρηστικά αντικείμενα ακόμη και για επαγγελματίες. Δεν θα αναφέρουμε παραδείγματα για να μην αδικήσουμε κανέναν, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμη κι ένα γρήγορο πέρασμα από τις εργασίες των σχολείων μπορεί να δώσει πλήθος όμορφων και έξυπνων ιδεών σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Υπάρχουν προτάσεις για δημιουργίες από χαρτί, πλαστικό, ξύλο, μέταλλα, εξαρτήματα μηχανών, ολοκληρωμένες προτάσεις για πρόγραμμα σχετικό με την ανακύκλωση, ιδέες για χρηστικές κατασκευές κα.

  • Το βιβλίο είναι διαθέσιμο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.