Χ. Κεφαλίδου για άνοιγμα σχολείων: Το υπουργείο ξεχνά τους εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα

Ασάφειες και γενικολογίες καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων και τη νέα σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας

Η κα Κεφαλίδου σημειώνει ότι «στα πολλά ερωτήματα, απαντήσεις δε δόθηκαν. Όλα παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις που ΘΑ εκδοθούν», ενώ επισημαίνει ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «ξεχνά όμως τους εκπαιδευτικούς που λείπουν συστηματικά από την εικόνα και ας είναι αυτοί που τελικά θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα».

Αναλυτικά η δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου:

«Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί κάθε επικοινωνιακή δυνατότητα χωρίς να μιλά συγκεκριμένα. Ούτε σήμερα γίναμε σοφότεροι. Η Υπουργός άνοιξε όλα τα κεφάλαια με ασάφειες και γενικολογίες διαβεβαιώνοντας ότι είμαστε έτοιμοι. Στα πολλά όμως ερωτήματα, απαντήσεις δεν δόθηκαν. Όλα παραπέμπονται σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις που ΘΑ εκδοθούν. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο!

Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη σύγχυση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα η αδυναμία λύσεων είναι εμφανής. Σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζονται ήδη συνδυαστικά μέτρα εκτός από τη χρήση μάσκας όπως τήρηση αποστάσεων, σπάσιμο τμημάτων με λιγότερους μαθητές, επιπλέον σχολικές αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών, διαγνωστικά τεστ για τον έλεγχο της εξέλιξης της νόσου κα.

Το σήριαλ ‘Έναρξη Νέας Σχολικής Χρονιάς συνεχίζεται με αυτοσχεδιασμούς και εσείς παίζετε με την αγωνία των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία του Υπουργείου επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις οδηγίες των Ειδικών. Ξεχνά όμως τους εκπαιδευτικούς που λείπουν συστηματικά από την εικόνα και ας είναι αυτοί που τελικά θα κληθούν να υλοποιήσουν τα μέτρα.

Σε αυτή τη νέα πρωτόγνωρη σχολική χρονιά απουσιάζει ο σχεδιασμός ενός καινούργιου μοντέλου οργάνωσης σχολείου και οι εναλλακτικές λύσεις ανά περιοχή που η συγκυρία απαιτεί.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα!».

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.