Χαρά Κεφαλίδου για άνοιγμα σχολείων: Το Υπουργείο Παιδείας κρύβεται πίσω από τις μάσκες!

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

  • ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το «φοράμε μάσκες από τα προνήπια» δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς «Το Υπουργείο κρύβεται πίσω από τις μάσκες. Έχασε δύο μήνες ασχολούμενο με την τοποθέτηση κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε πλήρη εφησυχασμό όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στις αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών.

Ναι’ λοιπόν στην ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ‘ναι’ στη χρήση της μάσκας, σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα: τήρηση αποστάσεων, επιπλέον σχολικές αίθουσες, τακτικές απολυμάνσεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δειγματοληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμόρφωση της ύλης και του ωρολόγιου προγράμματος, κ.λπ.

Πού είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για όλα αυτά;

Γιατί εγκαταλείφθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Πού είναι οι υποδομές και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα την υποστηρίξουν;

Ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και επιβάλλει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των σχολείων και των σπουδών.

Το «φοράμε μάσκες από τα προνήπια» δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς».

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.