Υ.ΠΑΙ.Θ: Απόφαση για την τηλεκπαίδευση – Ποιοι μαθητές θα παίρνουν απουσίες

Στην δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου, με αφορμή το κύμα καταλήψεων σε σχολεία όλης της χώρας. 

Στην απόφαση περιγράφεται πότε ένας μαθητής θα παίρνει απουσία η οποία θα προσμετράται στο σύνολο των απουσιών και μάλιστα θα λαμβάνεται υπόψη και για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Επίσης, περιγράφονται και οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών.

Η απόφαση
  1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
  2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
  4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο, εδώ.

Κεραμέως: Είμαι ανοιχτή στον διάλογο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως όσοι δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση «θα παίρνουν απουσία κάθε μέρα».

«Θα αποδεχόμαστε πως είναι αποδεκτό να γίνεται κατάληψη δημόσιου κτηρίου;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε μιλώντας στο MEGA πως είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων: «είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να συζητήσει».

Αναφερόμενη στα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό».

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

 

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.