Τροπολογία για εκλογές αιρετών | Συγκεντρωτικές εξουσίες καθορισμού εκλογικών διαδικασιών στην Υπουργό Παιδείας

Τροπολογία με αριθμό 537/95 26.10.2020 κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιχειρεί να συγκεντρώσει γύρω της όλες τις εξουσίες που ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7/11/2020.

Η Τροπολογία αναλυτικά

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας

Προτεινόμενη διάταξη Αρθρο…

Εξουσιοδοτική διάταξη για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών κατ’ εφαρμογή του π.δ. 1/2003

Mε απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία κατ’ εφαρμογή του π.δ 1/2003 σε συνδυασμό με το άρθρο 22 του ν. 4728/2020, ανεξαρτήτως αν και σε ποιο στάδιο εκκρεμούν, οι οποίες αφορούν ιδίως στην έδρα, τον αριθμό, τη σύσταση, συγκρότηση, σύνθεση, απαρτία και λειτουργία των Εφορευτικών Επιτροπών των άρθρων 22  και  37 του π.δ. 1/2003, τα όργανα που εκδίδουν τις διοικητικές πράξεις για τη συγκρότηση και λειτουργία τους, την κατάργηση επιτροπών εκλογών, τις επαναληπτικές εκλογικές διαδικασίες, την κατάργηση ανάκληση ή επανάληψη πράξεων που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των εν λόγω διαδικασιών και εν γένει στον τρόπο διεξαγωγής τους, ακόμη και κατά παρέκκλιση τον π.δ. 1/2003 και άλλων διατάξεων που ρυθμίζουν τα της διεξαγωγής των διαδικασιών αυτών με φυσική παρουσία.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Συμπέρασμα:

Η τροπολογία αυτή επιβεβαιώνει ότι η Νίκη Κεραμέως είναι αποφασισμένη να μη δεχτεί την ανάκληση των ψηφοδελτίων που ήδη έχουν κάνει στο συντριπτικό τους ποσοστό οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και να οδηγήσει με τον τρόπο αυτό  στα άκρα  τη σύγκρουση με τα  εκπαιδευτικά συνδικάτα.

Διαβάστε ακόμη:

Επιμένει στη σύγκρουση η Ν. Κεραμέως: Κανονικά και με το νόμο οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κ. Κεραμέως, ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η υπουργός Παιδείας, μετά την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στις “τηλε-εκλογές Κεραμέως” για την ανάδειξη των υπηρεσιακών τους συμβουλίων, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής εξουσιοδοτεί… τον εαυτό της ώστε να χειραγωγήσει περαιτέρω την εκλογική διαδικασία. Σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας απέρριψε την αυταρχική πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών, την απαξίωση του θεσμού των αιρετών και των υπηρεσιακών συμβουλίων. Είναι πλέον σαφές πως η υπουργός Παιδείας έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Καλούμε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να παρέμβει άμεσα, απαντώντας στις καταγγελίες που έχει λάβει».

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.