Πρόβλημα με 27.000 ακατάλληλες μάσκες που μοιράστηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Πρόβλημα προέκυψε με περίπου 27.000 μάσκες που μοιράστηκαν την Παρασκευή 11/9 σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων του νομού, που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ένα από τα δείγματα δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ να χρειαστεί να αντικαταστήσει τις ακατάλληλες με μάσκες από άλλον προμηθευτή, έως ότου λάβει τις σχετικές διευκρινίσεις από τον προμηθευτή.

«Το 95% των μασκών κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Οριακά θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Θα εργαστούμε πυρετωδώς το Σαββατοκύριακο προκειμένου να καταφέρουμε να βρίσκονται οι ποσότητες που χρειάζονται στα σχολεία τη Δευτέρα» συμπλήρωσε.

Τι είπε ο Λάζαρος Κυρίζογλου

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος επιβεβαίωσε με τη σειρά του το πρόβλημα που προέκυψε με τις μάσκες που εστάλησαν στον δήμο Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας  πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι “δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύονται, διότι και δημιουργήθηκαν προβλήματα, γιατί ο χρόνος είναι λίγος και πιέζει και δε θα παραδοθούν τελικά 5 εκατομμύρια μάσκες μέχρι τη Δευτέρα“.

 

              

Ακατάλληλες μάσκες – Θεσσαλονίκη – ΚΕΔΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.