Ν. Κεραμέως: Λήξη μαθημάτων 26 Ιουνίου σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν οι δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημέρωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τα ειδικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την 26η Ιουνίου.

Για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του σχολικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Οι συμβάσεις των αναπληρωτών θα παραταθούν έως 30η Ιουνίου.

Οι τάξεις θα λειτουργούν με 15 μαθητές τη φορά και το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Αν υπερβαίνουν τότε θα σπάνε σε δυο τμήματα. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική. Τα διαλείμματα θα είναι σε διαφορετικές ώρες και θα ισχύσει απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Τα ολοήμερα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

Τα ειδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες και η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών.

Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίκαιρα, 25/5/2020:

Ερώτηση: «Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να εφαρμόσουν την καταγραφή και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος;»

Απάντηση: “Νομίζω ότι ήμουνα σαφής και προηγουμένως. Δεν κάναμε ούτε βήμα πίσω. Προχωρήσαμε όπως ακριβώς είχαμε εξαγγείλει, φέραμε την υπουργική απόφαση, φέραμε την εγκύκλιο και από εκεί και πέρα όπως είπα και προηγουμένως ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του. Οι εκπαιδευτικοί , όπως ακριβώς σε όλο αυτό το διάστημα αναστολής λειτουργίας εφάρμοσαν με εξαιρετικό τρόπο, και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έτσι και τώρα καλούνται να δώσουν με τη σειρά τους τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι, και μένουν σπίτι για να προστατέψουν την ατομική υγεία, αλλά και τη δημόσια υγεία. Έτσι λοιπόν καλούνται τώρα με τη σειρά τους να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση“.[υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (25.05.2020)]

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

One thought on “Ν. Κεραμέως: Λήξη μαθημάτων 26 Ιουνίου σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία

  1. Ένα σημαντικό πρόβλημα για το ειδικό σχολείο μας είναι τα τ. μ.των αιθουσών. Εμείς έχουμε αίθουσες με 6-9 τετραγωνικά μέτρα με 5-7 άτομα μέσα.., πράγμα που σημαίνει οτι δεν μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα απόστασης. Επίσης , λόγω των ιδιαιτεροτήτων των μαθητών/τριων μας, πρέπει σαφώς να ελέγχουμε τα παιδιά μας(με σωματική επαφή) , ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, κάποιο τραυματισμό και γενικότερα για να φροντίσουμε να παραμείνουν τα παιδιά μας ασφαλή. Υπενθυμίζω ότι οι μαθητές μας δυσκολεύονται να συγκρατήσουν κανόνες, αποστάσεις και γενικά δύσκολα ανταποκρίνονται σε λεκτικές οδηγίες – εντολές. Αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί ως προς τη λειτουργία μας, σεβόμενοι και τις οδηγίες των ειδικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.