Ν. Κεραμέως: Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Στο θέμα της εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά την παρουσίαση των μέτρων που ανακοίνωσε για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων.

Η υπουργός αναφερόμενη στο ζήτημα των απουσιών  τόνισε ότι σε περίπτωση δικαιολογημένης απουσίας μαθητών από τα μαθήματα θα τους παρέχεται εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση από εκπαιδευτικούς οι οποίοι και αυτοί θα απουσιάζουν για λόγους υγείας ή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου!

Εξήγησε επίσης ότι σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο σχολικό τμήμα, το τμήμα θα κλείνει και θα γίνεται τηλεκπαίδευση, όπως δηλαδή θα γίνεται και σε περίπτωση αυξημένων μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης το οποίο είναι έτοιμο, και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση που θα απαιτηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση η κυρία Κεραμέως τόνισε πως είναι έτοιμες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

Αναλυτικότερα ανέφερε  ότι  στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εγκατάσταση σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας  εξοπλισμού τηλεδιάσκεψης – τηλεκπαίδευσης με στόχο την απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Σε ότι αφορά τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση δηλαδή την απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet, τόνισε ότι έχει πραγματοποιηθεί συνεργασία μεταξύ του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της εταιρείας CISCO  για τους σκοπούς της τηλεκπαίδευσης, πάντοτε δίχως ουδεμία χρέωση προς το Δημόσιο. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία για τη συνεχιζόμενη στήριξη. Η σύνδεση των μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνεται με το ΠΣΔ.

Aσύγχρονη διδασκαλία

Σε ότι αφορά την ασύγχρονη διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον/την εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον/την εκπαιδευτικό, τόνισε ότι αναβαθμίζονται διαρκώς οι υφιστάμενες πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-class, e-me), ώστε να ανταποκριθούν τεχνικά στον συσσωρευμένο όγκο νέων χρηστών και δεδομένων. Έχουμε εξασφαλίσει εκ νέου μηδενική χρέωση δεδομένων σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο – και ευχαριστούμε θερμά τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind αλλά και τον ΣΕΠΕ.

Εκπαιδευτική τηλεόραση

Σε ότι αφορά την Εκπαιδευτική τηλεόραση τόνισε ότι σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την ΕΡΤ, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην παραγωγή και προβολή τηλεοπτικών μαθημάτων που προβάλλονται μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ2, ως μία σύγχρονη, οπτικοακουστική εκπαιδευτική πρόταση. Απευθύνεται πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας  έχει εξασφαλίσει την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων με πάνω από 70.000 φορητές συσκευές, από 4.500 περίπου που υπήρχαν όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση.

Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών

“Έχουν ήδη εκπονηθεί επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ – και τα έχει ήδη παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών ενώ ακολουθεί και άλλο πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

              

One thought on “Ν. Κεραμέως: Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

  1. Νέα Τάξη Πραγμάτων εν πλήρη εξελίξει. Τηλε….Τηλεεργασία, τηλεψώνια, τηλεκπαίδευση. Στο τέλος θα γίνονται τα μαθήματα απο ενα κομπιουτερ για όλους τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.