Νίκος Χαρδαλιάς | Τα σχολεία δείχνουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα»

Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας . Η εικόνα σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, είναι πασιφανές ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορωνοϊού μεταξύ μαθητών.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα σχολεία δείχνουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα» και μόλις 29 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Όπως πρόσθεσε μάλιστα, δεν έχει καταγραφεί καμία παράβαση των μέτρων και δεν παρατηρούνται περιπτώσεις υπερμετάδοσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων (29 σχολικές μονάδες στις άνω των 14.000) και σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων (207 σχολικά τμήματα σε πάνω από 80.000), ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη μεταδοτικότητα του ιού μεταξύ των μαθητών τονίζοντας ότι «από τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, είναι πασιφανές ότι δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορωνοϊού μεταξύ μαθητών, και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.. Φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά».

«Η τήρηση των μέτρων πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα και σε αυτή τη φάση πανδημίας, γιατί αποτελεί την πιο αποτελεσματική ασπίδα προστασίας ενάντια στην ίδια την πανδημία που διαθέτουμε, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή για την αλλαγή επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή, δεν βοηθά να πετύχουμε τον στόχο μας», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά».

 

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.