Μόνιμοι Διορισμοί Ειδικής Αγωγής: Εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήσεων – Απαραίτητα δικαιολογητικά και έντυπα ανάληψης υπηρεσίας

Ο ΟΠΣΥΔ δημοσίευσε εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες υποβολής αιτήσεων για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.

Με την εισαγωγή του υποψηφίου στη σελίδα του  ΟΠΣΥΔ ο υποψήφιος ενημερώνεται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του συστήματος και έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει τα εγχειρίδια χρήσης της εφαρμογής επιλέγοντας με αριστερό κλικ πάνω στο σχετικό σύνδεσμο.

Αφού γίνει εισαγωγή του χρήστη με χρήση των κωδικών πρόσβασης, στο κεντρικό μενού πάνω από την αρχική σελίδα εμφανίζεται το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργικοτήτων που έχει ένας χρήστης στο ΟΠΣΥΔ.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή κάθε σελίδας δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μεταβεί σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ενέργειες:
Αρχική
Φάκελος
Αιτήσεις
Ιστορικό Αιτήσεων

Στο κεντρικό μενού δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο να επιλέξει το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται οι δυνατές επιλογές των τύπων αίτησης που δύναται να συμπληρώσει και να υποβάλει.

Προσοχή! Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση διορισμού για περισσότερους από ένα κλάδους, τότε θα χρειαστεί να υποβάλετε ξεχωριστή αίτηση για κάθε κλάδο.
Στη συνέχεια, εμφανίζονται οι επιλογές που αντιστοιχούν στις αιτήσεις που μπορεί να υποβάλει ο υποψήφιος ανά κλάδο. Αμέσως μετά την επιλογή της αίτησης εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα κάποια προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του υποψηφίου, καθώς και ο κλάδος του.
Στο πλαίσιο με τον τίτλο «Περιοχές Προτίμησης», εμφανίζονται όλες οι περιοχές για τις οποίες ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει αίτηση. Ο υποψήφιος στο συγκεκριμένο πλαίσιο έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.
Η επιλογή της περιοχής γίνεται με τα βέλη (αριστερά – δεξιά) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου είτε με διπλό κλικ πάνω στην επιθυμητή περιοχή.
Στο πλαίσιο με τίτλο «Επιλεγμένα» ορίζεται η σειρά προτίμησης με τη χρήση των αντίστοιχων βελών (πάνω – κάτω) που βρίσκονται δεξιά του πλαισίου.

Προσοχή! Το πεδίο προτίμησης περιοχών είναι υποχρεωτικό. Ο υποψήφιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αίτηση αν δεν δηλώσει τουλάχιστον μία προτίμηση.
Όταν ο υποψήφιος επιλέξει όλες τις περιοχές που επιθυμεί και εφόσον βεβαιωθεί ότι εμφανίζονται με τη σειρά που επιθυμεί, διαβάζει το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης που ακολουθεί και επιλέγει το κουμπί «Καταχώριση».
Ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε επιθυμεί τα στοιχεία της αίτησης του ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ που έχει χορηγηθεί.

Προσοχή! Κατά την πρώτη Καταχώριση της αίτησης το σύστημα παράγει ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου, που αποτελεί μοναδικό αναγνωριστικό της αίτησης. Για τη διευκόλυνση του υποψηφίου, ο αριθμός πρωτοκόλλου μιας καταχωρισμένης αίτησης εμφανίζεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας της αίτησης κατά την προβολή της (Εικόνα 9).

  • Tο εγχειρίδιο με τις οδηγίες είναι διαθέσιμο, εδώ.

Δικαιολογητικά νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής

Ενόψει των διορισμών στην Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με τις προκηρύξεις 3ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 12/24-4-2019) και 4ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 18/21-5-2019), ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έντυπα που θα χρειαστεί να προσκομίσουν κατά την ανάληψη υπηρεσίας.

Download this file (δικαιολογητικά για νεοδιόριστους.docx)δικαιολογητικά για νεοδιόριστους.docx   14 kB
Download this file (Έντυπο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.doc)Έντυπο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.doc   80 kB
Download this file (Υπεύθυνη δήλωση.doc)Υπεύθυνη δήλωση.doc   50 kB
Download this file (Καρτέλα υπαλλήλου.docx)Καρτέλα υπαλλήλου.docx   13 kB
Download this file (Αίτηση συνάφειας.docx)Αίτηση συνάφειας.docx   12 kB
Download this file (Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας.docx)Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας.docx   18 kB
Download this file (Υπεύθυνη δήλωση οικογενειακού επιδόματος.docx)Υπεύθυνη δήλωση οικογενειακού επιδόματος.docx   45 kB
Download this file (παραπεμπτικό έγγραφο για ψυχίατρο.pdf)παραπεμπτικό έγγραφο για ψυχίατρο.pdf   248 kB
Download this file (παραπεμπτικό έγγραφο προς παθολόγο.pdf)παραπεμπτικό έγγραφο προς παθολόγο.pdf   249 kB

 

Πηγή: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.