Κορωνοϊός: Όλα όσα αφορούν την εκπαίδευση σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

edweek: Καθημερινή αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην εκπαίδευση.

Ίλιον: Αναστέλλεται η λειτουργία των 1ου, 2ου, 8ου, 10ου, 11ου Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου λόγω ανεύρεσης θετικών κρουσμάτων σε εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κρούσματα εντοπίστηκαν «κατά τη διενέργεια διαγνωστικών μοριακών τεστ ανίχνευσης Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του ιού, με σκοπό την απόλυτη διασφάλιση της υγείας των παιδιών, των οικογενειών και των εργαζόμενων».

Στους χώρους των παραπάνω Παιδικών Σταθμών έχουν ήδη υλοποιηθεί απολυμάνσεις και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αναστολής λειτουργίας και υγειονομικού περιεχομένου, όπως αναφέρεται.

 

Κρούσματα κορωναϊού σε δύο τμήματα του Γυμνασίου, ανακοίνωσε η διοίκηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Pierce.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, με μήνυμα ενημερώθηκαν οι γονείς ότι το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου ενημερώθηκαν ότι δύο μαθήτες/τριες του Γυμνασίου, βρέθηκαν θετικοί/ές στον ιό SARS-CoV-2.

Οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου ενημέρωσαν άμεσα τον ΕΟΔΥ και τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και απέστειλαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την ακριβή αποτύπωση του θέματος, παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κοινοποιήθηκε στο Σχολείο η απόφαση της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας με Αρ. Πρωτ.: 17362/23-09-2020 με την οποία αναστέλλεται προσωρινά, από 24-09-2020 και για δεκατέσσερις  ημέρες, η λειτουργία δύο τμημάτων του Γυμνασίου.

 

Σουφλί: Μαθητής που συμμετείχε σε κατάληψη έπεσε από τη στέγη του σχολείου

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Σουφλί μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μαθητής που συμμετείχε στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου έπεσε από τη στέγη που είχε ανέβει και τραυματίστηκε σοβαρά.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια και οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

 

Οι αριθμοί 

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασε πλέον τα 369.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 30 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Εμπλουτίζεται..

Δείτε επίσης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.