Κλειστά τα σχολεία έως 7 Ιανουαρίου

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή, πιο αργή από όσο αναμενόταν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας πως έως τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα.

Ταυτόχρονα παρατείνεται η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για τηλεργασία.

«Ο δρόμος μας θα είναι πιο αργός, αλλά πιο σίγουρος και πιο ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Αναλυτικά:

Τις δραστηριότητες που δε θα λειτουργήσουν έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επικαλούμενος τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών και με φόντο την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:

  • τα σχολεία,
  • η εστίαση,
  • η ψυχαγωγία,
  • τα δικαστήρια,
  • οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),
  • τα χιονοδρομικά κέντρα.

Τα σχολεία αποφασίστηκε να μην ανοίξουν επειδή θα υπήρχε μεγαλύτερη αναστάτωση και ένα ρίσκο για λίγες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει η ανάπαυλα των γιορτών, όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εξακολουθούν να ισχύουν και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

«Είναι βέβαιο πως τα sms θα συνεχίσουν να υπάρχουν» σημείωσε σε σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα του «οδικού χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και γενικότερα για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.