Κεραμέως για υπηρεσιακά συμβούλια: Αν δε θα υπάρχουν υποψήφιοι, δε θα υπάρξουν και αιρετοί!

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της ΟΛΜΕ με τη Νίκη Κεραμέως, με την υπουργό να μην ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που έθεσαν στο τραπέζι οι εκπαιδευτικοί.

Μάσκες στα σχολεία, ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καμία μέριμνα για τις 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους και πιέσεις για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και απουσίες στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων αποτέλεσαν για μία ακόμα φορά τις βασικές θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

Η ΟΛΜΕ τάχθηκε κατά της ψηφιοποίησης της εκλογικής διαδικασίας, της διενέργειάς της ημέρα Σάββατο και πρότεινε την αναβολή της για ένα οκτάμηνο ή τη διενέργεια δια ζώσης εργάσιμη ημέρα (με ή χωρίς άδεια).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία το Σάββατο 7-11-2020.

Τόνισε επίσης ότι το πληροφοριακό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές είναι το σύστημα “ΖΕΥΣ” με το οποίο διεξάγονται και οι πρυτανικές εκλογές στα Πανεπιστήμια.

Είπε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εγγυάται την ασφάλεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Δήλωσε επίσης ότι εάν οι παρατάξεις της ΟΛΜΕ αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους, οι εκλογές θα γίνουν με όσους υπάρχουν! Αν δε θα υπάρχουν υποψήφιοι, δε θα υπάρξουν και αιρετοί! 

Εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ συμμετείχαν η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η Γενική Γραμματέας Σίσσυ Γκίκα, ενώ από την ΟΛΜΕ, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Τσούχλος, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Μαλαγάρης, ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Νίκος Παπαχρήστος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ Ιωάννης Σαμοΐλης και Δημήτρης Ακτύπης.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.