ΙΕΠ: 49 επόπτες και 210 εκπονητές, ξεκινούν άμεσα την εκπόνηση των νέων 123 Προγραμμάτων Σπουδών για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προχωρεί στην υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής δράσης, που συνίσταται στην αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών και στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα γνωστικά αντικείμενα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (συνολικά 123 νέα Προγράμματα Σπουδών) και στη συνακόλουθη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών.

Πρόκειται για μια σε βάθος μεταρρύθμιση του περιεχομένου σπουδών όλων των βαθμίδων της Γενικής εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, με μεγάλη εκπαιδευτική, επιστημονική και κοινωνική σημασία. Η εκπόνηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών θα συνδυαστεί με τη συγγραφή 139 νέων σχολικών εγχειριδίων καθώς και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών σε ορίζοντα διετίας.

Στο στάδιο αυτό, μέσα από ένα πλήθος 750 περίπου διακεκριμένων επιστημόνων- ερευνητών, ακαδημαϊκών δασκάλων και εκπαιδευτικών της σχολικής πράξης-, έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επιλογής 49 εποπτών και 210 εκπονητών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν άμεσα το έργο της εκπόνησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

Για τα Προγράμματα Σπουδών που δεν πληρώθηκαν οι προβλεπόμενες θέσεις εκπονητών θα ακολουθήσει άμεσα συμπληρωματική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από το ΙΕΠ.

Δελτίο Τύπου ΙΕΠ

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.