Η μικρή Ελένη

  • Συγγραφέας: Γιώτα Τηγανούρια
  • Εικονογράφος: Θεοδώρα Τουτζιαράκη
  • ISBN 978-960-658-029-1

Το «Η μικρή Ελένη» είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς «Τρία Παραμύθια Όλο Τραγούδια» με θεματολογία το Φθινόπωρο.

Τα «Τρία Παραμύθια Όλο Τραγούδια» είναι μια μουσική σειρά που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά που απολαμβάνουν τη μουσική και το τραγούδι μέσα από τη μυθοπλασία! Το τρίτο παραμύθι που έχετε στα χέρια σας έχει θέμα το φθινόπωρο… όπου ένα γλυκό ξημέρωμα γεννήθηκε η μικρή Ελένη, μέσα σε γλυκές μελωδίες και μουσικές..! Η μικρή έπαιζε ώρες ατέλειωτες…, όταν μεγάλωσε και πήγε σχολείο, έκανε φίλους… ρωτούσε τους γονείς και τους δασκάλους της για όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω της… γιατί ήθελε να γνωρίζει και να μαθαίνει..! Τα τραγούδια των παραμυθιών είναι, παραδοσιακά, νανουρίσματα, παιδικά τραγούδια της κούνιας, παιχνιδοτράγουδα, τραγούδια της άνοιξης, της αγάπης, που μας έχει κληρονομήσει η λαϊκή μούσα κι ο πλούσιος μουσικός μας πολιτισμός. Μέσα από τις μελωδίες τους μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών, τραγουδώντας και παίζοντας ξένοιαστα με κέφι και χαρά!
Στις ενορχηστρώσεις αναδεικνύονται τα χρώματα των κρουστών μουσικών οργάνων, των ηχητικών αντικειμένων, του μεταλλόφωνου, της φλογέρας και του σαντουριού, που έρχονται να πλαισιώσουν κατά βάση το πιάνο και τη φωνή.
Τα τραγούδια συνδυασμένα με αφήγηση, κίνηση, παντομίμα και χορό αποτέλεσαν και αποτελούν εξαιρετικό υλικό διδασκαλίας των τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας και Προχορωδίας για παιδιά ηλικίας 3 -12 χρονών.

Η μουσική διατίθεται για εύκολη και γρήγορη ακρόαση μέσω του διαδικτύου με οδηγίες που παρέχονται στο βιβλίο.

  • Για αγορά ή περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ , εδώ.

Εκδόσεις Φυλάτος | Fylatos Publishing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.