Επίθεση στον πρύτανη ΟΠΑ | 8 εμπλεκόμενοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία

Βαρύ κατηγορητήριο εναντίον οκτώ ατόμων που, κατά την αστυνομία, είχαν λάβει μέρος στην αήθη επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στον βανδαλισμό του γραφείου του,  συνέταξε η  Ασφάλεια Αττικής μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

Εναντίον των 8 ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία, απειλή βίας δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων είναι φοιτητές του ΟΠΑ, ενώ άλλοι έχουν απασχολήσει παλαιότερα τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση κατά του κ. Δημήτρη Μπουραντώνη είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου. Οι επιτιθέμενοι  εκτός από φθορές στο γραφείο του, κρέμασαν πλακάτ στο λαιμό του πρύτανη, τον  φωτογράφισαν  και ανέβασαν  τη φωτογραφία σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.