Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Οδηγίες απεγκατάστασης δωρεάν λογαριασμού (free account) Webex

Το υπουργείο παιδείας στο έγγραφο 112310/ΓΔ4/31-8-2020  στο οποίο  δίνονται οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, σαφώς αναφέρει ότι η πρόσβαση στο Cisco Webex Meetings θα γίνεται πλέον μέσω του ΠΣΔ με τους sch.gr email λογαριασμούς των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα:

Τα προσωπικά email των εκπαιδευτικών (gmail, yahoo, hotmail, κλπ) αποκλείονται από τη συγκεκριμένη χρήση.

Επομένως, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί :

  • Να επιβεβαιώσουν τον ενεργό λογαριασμό τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (http://webmail.sch.gr), χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία εισόδου στο @sch.gr να ελέγξουν (σε συνεργασία με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν) ότι ο λογαριασμός αυτός έχει επικαιροποιηθεί στην προσωπική τους καρτέλα του MySchool.
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός έχει εγκαταστήσει δωρεάν λογισμικό Webex Meetings (free account) ή Webex Teams με το υπηρεσιακό του email (@sch.gr) καλείται να το απεγκαταστήσει, ώστε να διασφαλιστεί η δωρεάν απρόσκοπτη χρήση του μέσω του επίσημου λογαριασμού του ΥΠΑΙΘ.

Συγκεκριμένα:

Aν έχετε ήδη δωρεάν λογαριασμό (free account) Webex συνδεδεμένο σ’ αυτό το λογαριασμό θα πρέπει να τον διαγράψετε. Για να γίνει αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1.  Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser – προτιμήστε Google Chrome ή Mozilla Firefox) και ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://mycase.cloudapps.cisco.com/attendeeCaseCreate
  2. Δώστε το email που ανήκει στο sch.gr και είναι συνδεδεμένο με τον δωρεάν λογαριασμό (π.χ. myemail@sch.gr) και πατήστε Continue.
  3. Προχωρήστε προς το κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε το Webex Meetings URL δίνοντας τον σύνδεσμο της προσωπικής σας αίθουσας και το Problem Description γράφοντας Please delete my account, thank you.
  4. Προχωρήστε λίγο πιο κάτω, πατήστε τον σύνδεσμο Select a Technology, επιλέξτε Webex Meetings Site (.webex.com) και πατήστε Select
  5. Στο μήνυμα που θα βγει πατήστε Close
  6. Στη συνέχεια, πατήστε τον σύνδεσμο Choose problem area…, επιλέξτε Subscription Management/Billing και πατήστε Select.
  7. Τέλος, συμπληρώστε το όνομα ,το επώνυμο και το τηλέφωνό σας και επιλέξτε Email σαν τρόπο επικοινωνίας.
  8. Πριν πατήστε Submit Case, μην ξεχάσετε να κλικάρετε στο τετραγωνάκι I am not a robot για να θεωρηθεί έγκυρη η υποβολή.

Αν η υποβολή είναι επιτυχής, θα λάβετε το παρακάτω μήνυμα με τον 9ψήφιο αριθμό καταχώρησης της αίτησης καθώς κι ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

Η αίτησή σας θα διεκπεραιωθεί μέσα σε 48-72 ώρες. Αν προκύψουν εμπόδια, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στην τοπική υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ στα στοιχεία που δίνονται στη σελίδα https://www.sch.gr/helpdesk/, δίνοντας τον αριθμό καταχώρησης προκειμένου να εξετάσουμε την περίπτωση.”

Δείτε επίσης:

 

              

 

Webex – Eξ αποστάσεως εκπαίδευση

One thought on “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Οδηγίες απεγκατάστασης δωρεάν λογαριασμού (free account) Webex

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.