Εκπαιδευτικοί | Οι «γνωστοί άγνωστοι» πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Οι εκπαιδευτικοί της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε καταδικάζουν τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με λίγα λόγια:

«Καλούμε την Κυβέρνηση η οποία όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστια ευθύνη καθώς δεν έχει κάνει τίποτα για το τεράστιο θέμα, να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων στον χώρο του Πανεπιστημίου», σημειώνει η Δημοκρατική Συνεργασία ΠΕ

Η Ανακοίνωση αναλυτικά:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ…

Η άθλια τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του, μέσω του φωτογραφικού υλικού που οι ίδιοι οι δράστες δημοσίευσαν με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί σε βάρος των Εβραίων και η χούντα των συνταγματαρχών κατά της νεολαίας,  πρέπει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η απερίφραστη καταδίκη της βαρβαρότητας αποτελεί υποχρέωση για τον κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο για τους εκπαιδευτικούς. Τέτοιες πράξεις βίας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία, διότι παραβιάζουν  τα θεμελιώδη δικαιώματα της ζωής,  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας στην έκφραση καθώς και τα δικαιώματα της ελευθερίας στην επιστήμη, την έρευνα και τη διδασκαλία.

Οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι, που επιχειρούν να μετατρέψουν για  ακόμη μια φορά  τα Πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας,  καταπατώντας  το ακαδημαϊκό άσυλο των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης, πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο σκοταδισμός δεν πρέπει να  επικρατήσει και αυτή τη φορά. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών  της Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση η οποία όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστια ευθύνη καθώς δεν έχει κάνει τίποτα για το τεράστιο θέμα, να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr.

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.