Ειδικοί Επιστήμονες | Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν άμεσα

Απαισιόδοξοι για το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες  εμφανίζονται  οι ειδικοί  επιστήμονες.

Τόσο η παιδίατρος λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αθανασία Λουρίδα, όσο  και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις τους στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες .

«Αν συνεχίσουν τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία δε θα ανοίξουν παρόλο που τα παιδιά δεν μεταδίδουν την νόσο ούτε την περνάνε τόσο σοβαρά», τόνισε η παιδίατρος λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανασία Λουρίδα.

Συνεχίζοντας η κ. Λουρίδα επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά τα πράγματα»,  τονίζοντας χαρακτηριστικά   ότι τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία.

Στο  θέμα των σχολείων αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας την άποψη ότι  δεν έχει νόημα να ανοίξουν για μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς. Μετά τις γιορτές «ας ανοίξουν τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε δε ότι ένα τρίτο κύμα πάντα έρχεται στις πανδημίες και συνήθως, είναι πιο ήπιο από το δεύτερο. “Για να γίνει όμως αυτό, να είναι πιο ήπιο, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα στις γιορτές“.

* Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η μάχη με  τον κορωνοϊό στη χώρα με τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το Σύστημα Υγείας είναι στα όριά του και με ένα νέο δεδομένο να καταγράφεται.  Ο κορωνοϊός δεν κάνει πλέον διακρίσεις  καθώς ακόμα και νέοι πέφτουν θύματα της φονικής πανδημίας.

Στους θανάτους νέων ανθρώπων αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1  η κ. Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία τονίζοντας ότι «είναι τρομερό αλλά σε όλες τις λοιμώξεις υπάρχουν οι ομάδες που είναι πιο ευπαθείς που κάνουν και τα αντιγριπικά εμβόλια. Όλοι οι άλλοι κινδυνεύουμε αλλά πολύ λιγότερο. Αν γίνουν 1.000 κρούσματα σε ανθρώπους των 90 ετών θα έχουμε 300 που θα νοσήσουν. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα σε 20άρηδες, θα έχουμε 30 που θα νοσήσουν, αλλά δεν είναι ότι δεν θα νοσήσουν. Άρα αν έχουμε 4.000 κρούσματα ή 20.000 κρούσματα σε παιδιά 20 χρονών κάποια δυστυχώς θα αρρωστήσουν βαριά και δυστυχώς και κάποιους θα χάσουμε»

* Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τον Covid-19, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.