Εγκύκλιος για Δημοτικά σχολεία: Αγιασμός στο προαύλιο, παραλαβή βιβλίων και αποχώρηση των μαθητών

Εγκύκλιο με οδηγίες για τη για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου,  τη σχολική ζωή καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.

Ειδικότερα για τον αγιασμό και την παραλαβή των βιβλίων από τους μαθητές αναφέρει:

Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους και ειδικά για φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών.

Επίσης, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν (άρθρο 2, παρ. 6, και άρθρο 3 παρ. 6 ΠΔ 79/2017, ΦΕΚ 109 Α) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23, ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142 Α).

  • Η σχετική εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

              

Δημοτικά Σχολεία – Αγιασμός – Παραλαβή βιβλίων – Μαθητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.