Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ζητούν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ

Mε βασικά αιτήματα τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία, την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας αλλά και την πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ στο σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλης της επικράτειας, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020.

Σε ανακοινώσεις τους τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αναφέρουν ότι σχεδόν ένα μήνα από το άνοιγμα των σχολείων καθημερινά διαπιστώνονται κρούσματα κορωνοϊού σε αρκετά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη διενέργειας δωρεάν τεστ για όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες που εξαιτίας της πανδημίας έκλεισαν ή θα κλείσουν ολοκληρωτικά ή μερικά.

Όλη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την πραγματικότητα των τμημάτων 25 και πλέον μαθητών, καθώς και των ελλείψεων στον τομέα της καθαριότητας, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι μαθητές, επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ειδικότερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας».

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, τονίζει την αναγκαιότητα:

  1. Μείωσης μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.
  2. Λήψης όλα τα απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  3. Δωρεάν παραχώρησης του αναγκαίου αριθμού μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.