Γενική απεργία των εκπαιδευτικών στη Ρουμανία με αίτημα τις αυξήσεις μισθών

Συνεχίζουν τη γενική απεργία οι εκπαιδευτικοί σε όλη την επικράτεια της Ρουμανίας, με τα εκπαιδευτικά σωματεία να ζητούν «αξιόπιστη λύση» στα μισθολογικά τους αιτήματα.

Συγκεκριμένα, απαιτούν ο πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος να έχει μισθό 4.000 λέι (810 ευρω) και ένας δάσκαλος στο τέλος της καριέρας του να λαμβάνει 7.000 λέι (1,400 (euro) καθαρά.

Ο πρωθυπουργός Nicolae Ciucă πρόκειται να συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας με τα εκπαιδευτικά συνδικάτα. Δήλωσε το πρωί, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συνδικάτων επειδή «είναι πολύ δύσκολο να εκπληρωθούν» αυτή τη στιγμή, επικαλούμενος την απώλεια ευρωπαϊκών κονδυλίων εξ αιτίας της αύξησης των μισθών που θα βάθυνε το δημοσιονομικό έλλειμμα, σύμφωνα με πληροφορίες του hotnews.ro που μεταφέρει η ΕΡΤ.

Στα περισσότερα σχολεία της Ρουμανίας, τα μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Αυτή είναι η πρώτη γενική απεργία στον χώρο της εκπαίδευσης μετά από 18 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός απευθύνει έκκληση στους υπαλλήλους της εκπαίδευσης να επιστρέψουν στην τάξη, «ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική περίοδο για τους μαθητές», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει το όραμα της εκπαίδευσης με επίκεντρο τους μαθητές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.  στο EDweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.